Hlavní obsah

Muž vypsal odměnu za dopadení toho, kdo způsobil výbuch na Domažlicku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horšovský Týn

Deset tisíc korun nabízel Michal Holý za dopadení člověka, který stojí za výbuchem v Horšovském Týně na Domažlicku. Svůj facebookový příspěvek ale později smazal. Policisté vyzývají, aby se svědci nebo kdokoliv jiný obraceli přímo na ně.

Foto: Twitter Policie ČR

Zásah v Horšovském Týně

Článek

Informaci o finanční odměně umístil Holý na stránku, kterou spravuje. „Hasičský zpravodaj nabízí deset tisíc korun k dopadení pachatele, který stojí za bombovým útokem v Horšovském Týně!!!!“ napsal. Během středy však příspěvek odstranil.

Věc nechtěl příliš komentovat. Novinkám pouze řekl, že peníze plánoval dát ze svého, aby pomohl policii. „Bylo mi ale doporučeno, abych příspěvek smazal a nenarušoval vyšetřování,“ sdělil bez dalších podrobností muž.

Foto: archiv Hasičského zpravodaje

Michal Holý nabízel 10 tisíc korun za dopadení pachatele, který stojí za výbuchem v Horšovském Týně

Doplnil, že na jeho podnět nikdo nereagoval. „Myslel jsem to v dobrém. Měl jsem se nejdřív o tom poradit,“ přiznal Holý, který následně činnost Hasičského zpravodaje ukončil.

Policie vyzvala, aby se svědci výbuchu obraceli přímo na ni. „Pokud máte jakékoliv informace, které by mohly vést k objasnění tohoto trestného činu, kontaktuje nás na lince 158,“ požádala Dagmar Brožová, mluvčí policie.

Ta případ šetří jako obecné ohrožení. Nástražné výbušné zařízení někdo umístil před vchod panelového domu ve Vančurově ulici v neděli večer. Čtyřiačtyřicetiletý David B. se vracel z práce domů, kde na zemi uviděl papírovou krabičku. Když ji odstrčil nohou, explodovala a střepiny ho zranily v obličeji a na hlavě.

Výbuch na Domažlicku vyšetřuje policie jako obecné ohrožení

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám