Hlavní obsah

Muž vykázaný z bytu v České Lípě po napadení ženy se vrátil jako chůva

Česká Lípa

Zcela naruby si význam policejního oprávnění vykázat násilníka ze společného obydlí vyložila dvojice v České Lípě, kde po napadení ženy odvedli jejího partnera z bytu. Nejdřív muž hodinu poté znovu seděl na schodech u domu, přičemž pak slíbil, že už to neudělá, při kontrole v následujících dnech ho ale policisté našli opět v domácnosti. Partnerka ho do bytu pustila, aby hlídal děti.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

O případu v úterý informovala mluvčí policie Ivana Baláková. Muže vykázali minulý týden v sobotu po jednadvacáté hodině policisté z bytu v panelovém domě poté, co měl fyzicky napadnout svoji družku.

„S ní a s jejich dvěma společnými dětmi sdílí jednu domácnost, ze které musel odejít. Hned hodinu poté ale vykázání porušil tím, že vysedával na schodech před domem, což nesměl. Hlídka muže převezla na policejní služebnu, kde s ním přestupek projednala. Tam slíbil, že už nebude dělat potíže, a za své chování se omluvil,“ uvedla mluvčí.

Muž to ale podle všeho myslel v duchu úsloví „slibem nazarmoutíš“ a hned druhý den telefonoval partnerce s nabídkou, že v pondělí pohlídá v bytě jejich děti, až žena půjde do práce.

Vrhá se na něj jako divoká kočka. Policie vykázala z bytu ženu za trýznění partnera

Krimi

„Nechala se zlákat jednoduchým řešením zajištění dozoru nad potomky a s jeho návrhem souhlasila navzdory tomu, že o vykázání věděla. Nutno podotknout, že ji v té době agresor vůbec nesměl jakkoliv kontaktovat, a to ani telefonicky,“ zmínila Baláková.

Policejní hlídka zrovna v pondělí dorazila do bytu zkontrolovat dodržení vykázání, načež jí po zazvonění otevřel dveře právě vykázaný.

„Nepomohlo mu ani to, že se sám dobrovolně nabídl jako chůva. Domácnost musel okamžitě opustit a děti do příchodu jejich maminky pohlídala rodinná známá. Muž, který opakovaně zákazy vyplývající z vykázání porušoval, se už ve zkráceném přípravném řízení zodpovídá z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ dodala mluvčí.

Rodičům muž z Mostu upíral jídlo, bil je, rdousil a nenechal spát. Vykázání nepomohlo

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám