Hlavní obsah

Muž vkládal do bitcoinmatu 800 tisíc z úvěru. Zasáhla policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další případ podvodů s falešnými bankéři odhalili tepličtí kriminalisté. Pod smyšlenou historkou o zneužití dokladů byl kontaktován podvodníky muž, který si vzal půjčku 800 tisíc korun a peníze vkládal do bitcoinmatu. Stihl tam vložit 120 tisíc korun, když dorazili policisté, kteří měli díky informacím z vyšetřování podobného případu podezření, že jde o podvod. Muži tak zachránili 680 tisíc korun.

Foto: Marco Bello, Reuters

Bitcoin

Článek

Celý případ se začal rozplétat, když se na policii dostavila 57letá žena s podezřením, že se stala obětí podvodu. „Byla totiž kontaktována osobou vydávající se za pracovnici banky, která jí sdělila, že byl zneužit její občanský průkaz a že si má vzít půjčku ve výši 500 tisíc korun, které má ihned vložit do bitcoinmatu s tím, že se jedná o bezpečnostní opatření banky. Tyto informace byly navíc podpořeny telefonátem „kriminalisty“ ze zfalšovaného čísla Policie ČR,“ popsala podvod policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Žena si úvěr v bance zařídila, ale začala mít pochybnosti a celou událost oznámila na policii dřív, než peníze vložila do bitcoinmatu. Z informací při výpovědi ženy na policii kriminalisté pojali podezření, že v ten okamžik zřejmě dochází k dalšímu podvodu.

Muž z Přerovska se stal obětí podvodu s kryptoměnami, přišel o 2,5 milionu

Krimi

„K bitcoinmatu byla vyslána hlídka policistů, která u něj spatřila muže, který skenuje QR kódy a vkládá do něj bankovky. Krátkým rozhovorem s mužem zjistili policisté, že se jedná o obdobný případ podvodu, kdy si vzal poškozený dle instrukcí „falešného bankéře“ půjčku 800 tisíc korun a do bitcoinmatu již stihl 120 tisíc vložit,“ uvedla Gazdošová. Po varování policistů okamžitě s vkladem přestal.

Podle policistů ani přes opakovaná varování není týdne, kdy by nepřijali podobná oznámení o podvodném jednání po telefonu či přes internet. „Důrazně varujeme před těmito podvodníky, kteří vystupují vysoce profesionálně a nemají zábrany zfalšovat nejen telefonní linky bank, ale i Policie ČR,“ doplnila mluvčí.

Senior z Olomoucka chtěl investovat, podvodník jej připravil o statisíce

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám