Hlavní obsah

Senior z Olomoucka chtěl investovat, podvodník jej připravil o statisíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na podvodníka narazil senior (76) z Olomoucka, když se na jaře rozhodl investovat a zhodnotit tak své úspory. Přišel o více než tři čtvrtě milionu korun. Právo o tom ve středu informovala policejní mluvčí Marie Šafářová.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muže podle ní zaujala na internetu reklama, která lákala na výhodné investování. „Založil si tedy u inzerované investiční společnosti účet a řídil se pokyny přiděleného finančního poradce,“ uvedla mluvčí.

Poradce podle ní vylákal od důchodce postupně přibližně 825 tisíc korun. „Některé transakce zadával senior sám, některé poradce. Muž totiž do svého počítače nainstaloval program pro vzdálenou správu a po přihlášení do svého internetového bankovnictví mu umožnil transakce provádět,“ konstatovala Šafářová.

Po nějaké době si chtěl senior část peněz vybrat a domnělý poradce mu tedy zpět na bankovní účet zaslal 48 tisíc korun. Když si však chtěl vybrat více, přestal s ním komunikovat. Minulý týden pak seniorovi investiční společnost poslala e-mail, v němž ho informovala, že jeho účet budou archivovat a on se poté již ke svým penězům asi nedostane.

„Upozornila také na to, že pokud bude chtít předčasně ukončit spolupráci, musí zaplatit pokutu ve výši deset tisíc eur. To už ale neučinil, protože pojal podezření, že se stal obětí podvodníků, a obrátil se na policii,“ doplnila mluvčí.

Seniorovi vznikla škoda 777 tisíc korun. Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu. Pachateli v případě jeho dopadení hrozí až pět let vězení.

Podvodníci se napakovali. Saské ministerstvo jim poslalo miliony

Bezpečnost

Reklama

Výběr článků

Načítám