Hlavní obsah

Muž v pražské tramvaji vytáhl na děti revolver

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neznámý muž vytáhl dle policie v prosinci v pražské tramvaji na děti revolver. Nikomu se naštěstí nic nestalo a děti utekly. Policie má kamerové záznamy podezřelého a žádá o pomoc veřejnost.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál 9. prosince v tramvaji číslo 9 při jízdě ze zastávky Slánská v Praze-Řepích. Neznámý muž tam měl podle policie verbálně napadat skupinku osmi dětí a pak vytáhl revolver.

„Vyděšené děti naštěstí ihned na další zastávce Blatina z tramvaje utekly a neznámý muž zde vystoupil také a odešel směrem na sídliště Řepy,“ uvedl mluvčí policie Richard Hrdina.

Události si všimla svědkyně, která zavolala policii. Muž ale zmizel a policisté našli videozáznam z tramvaje, který ve středu zveřejnili. Jedná se o muže ve věku 40 až 45 let, vysokého přibližně 180 centimetrů, který má krátké vlasy. Na sobě měl tmavě červenou zimní bundu, šedé kalhoty, zelenou maskáčovou kšiltovku a černé brýle.

„Pokud tohoto muže poznáváte nebo jste ho kdekoliv viděli, kontaktujte prosím linku 158. Policisté potřebují ztotožnit i ohrožené děti, na které tento muž tasil zbraň, a tak prosí i rodiče, kterým se jejich děti s tímto svěřily, aby se ozvali na tísňovou linku,“ konstatoval Hrdina.

Muž je podezřelý z výtržnictví, za které mu hrozí až dva roky vězení.

V Praze na Vítězném náměstí se srazily dvě tramvaje

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám