Hlavní obsah

Muž v Praze útočil na dívky vařící vodou, chtěl prý upoutat pozornost

Praha

Nejméně dvakrát zaútočil horkou vodou na dívky v Praze 31letý muž, který už je ve vazbě. Jedna z dívek utrpěla vážné poranění. Útočník své jednání vysvětlil tím, že chtěl na sebe upoutat pozornost. Policisté hledají další poškozené.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté odvádějí útočníkaVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté se o případu dozvěděli v pondělí, kdy muž zaútočil na dívku v Přecechtělově ulici. Polil ji vařící vodou z konvice a utekl. Žena utrpěla vážné poranění a byla převezena do nemocnice.

Později policisté zjistili, že neútočil poprvé. „Na stejném sídlišti se pokusil opařit další ženu. Voda ale naštěstí v konvici už vychladla a druhé ženě se tak nic nestalo. Otřesný je na tom fakt, že jako druhou oběť si vybral těhotnou ženu,“ informovala v pátek mluvčí policie Iveta Martínková.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

S touto druhou obětí však policisté ještě nemluvili, a proto ji prosí, aby se jim ozvala na tísňovou linku.

Zadrželi ho v práci

K zadržení podezřelého přispěli známí první poškozené dívky. Dva dny po činu si pro něj kriminalisté přišli do práce a obvinili ho z trestného činu výtržnictví a pokusu o těžké ublížení na zdraví.

„Kriminalisté z počátku pracovali i s verzí, že se jedná o mstu. Později ale zjistili, že chtěl muž na sebe tímto jednáním upoutat pozornost,“ konstatovala Martínková.

Zároveň požádala případné další oběti 31letého muže, aby svou zkušenost s tímto útočníkem svěřily na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám