Hlavní obsah

Muž v Plzni kopal do cestující ve vlaku, obsluze vyhrožoval zabitím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Policisté obvinili 31letého muže z loupeže a nebezpečného vyhrožování. Kopal do cestující ve vlaku, pak jí sebral telefon. Za dva dny zase vyhrožoval obsluze zabitím. Nakonec skončil ve vazbě.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie - ilustrační snímek

Článek

Začátkem března se dotyčný vydal vlakem a požádal ženu o drobné. „Když mu odpověděla, že žádné peníze nemá, začal do ní kopat. Z ruky jí vytrhl telefon a utekl,“ popsala událost Michaela Raindlová.

Žena však agresora v uličce vagonu doběhla. „Když na ni chtěl obviněný znovu zaútočit, využila jeho chvilkové nepozornosti, vyndala mu telefon z kapsy a utekla,“ doplnila.

O dva dny později nastoupil muž do dalšího vlaku, kde měl konflikt s personálem prodávajícím nápoje. „Zaměstnanec se ho zeptal, co si dá k pití. Obviněný reagoval agresivně a začal pracovníkovi vyhrožovat fyzickým napadením, následně dokonce i zabitím,“ řekla Raindlová.

Protože si odmítl koupit jízdenku, průvodčí ho vyzval, aby na nejbližší zastávce vystoupil. Tam už na něj čekali policisté.

Foto: PČR

Obviněný 31letý muž kradl v plzeňské chatě. Odsud vzal i košili, kterou si oblékl.

„V obou případech byl obviněný stíhán na svobodě. Nepoučil se a pokračoval v trestné činnosti. Podle zjištěných skutečností se koncem března a začátkem dubna dvakrát vloupal do stejného rekreačního objektu v plzeňské městské části Bolevec,“ uvedla. Muž ukradl televizi, set-top-box a také kostkovanou košili, kterou si na sebe oblékl. „Nedaleko chaty jsme dotyčného zadrželi,“ dodala.

Komisař následně zahájil trestní stíhání a obvinil ho z pokračujícího přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Státní zástupce podal podnět na vzetí muže do vazby, což soud akceptoval.

Přepadává ženy, nemůže si pomoct. Nechám se vykastrovat, řekl násilník u soudu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám