Hlavní obsah

Muž v Ostravě si při pádu poranil páteř, na pomoc čekal mnoho hodin

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Několik hodin musel čekat na pomoc vážně zraněný muž, který při procházce na okraji ostravské čtvrti Třebovice ve čtvrtek spadl z prudkého srázu a při nárazu do stromu si poranil páteř. Minimálně šest hodin byl v bezvědomí, další hodinu ho ve složitém terénu potmě hledali záchranáři spolu se strážníky. Muž se nyní ze svých zranění zotavuje v ostravské fakultní nemocnici.

Článek

Nešťastník si pomoc zavolal mobilním telefonem krátce před třiadvacátou hodinou, kdy se probudil z bezvědomí. „Uvedl, že se nachází v terénu v Ostravě-Třebovicích, mimo obydlenou oblast. Při pohybu na pěšině uklouzl a spadl ze srázu, přičemž narazil na strom,“ sdělil mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Na pomoci při pátrání po pětatřicetiletém muži vyrazila i hlídka městské policie. „Pátrání bylo nakonec úspěšné až po přibližně třičtvrtěhodinovém úsilí, kdy muže objevili právě městští strážníci,“ doplnil Humpl.

Pomoc si zavolal až o několik hodin později

Lékař na místě zjistil, že při pádu z čtyřmetrové výšky muž utrpěl zřejmě vážné poranění páteře. „Následně došlo k poruše vědomí, neboť podle postiženého bylo v době úrazu ještě světlo. Pomoc si tak proto dokázal přivolat pravděpodobně až o několik hodin později, čemuž odpovídal i fakt, že muž byl podchlazený,“ doplnil Humpl.

Při vynášení zraněného muže asistovali také hasiči. „Vzhledem k typu poranění jej bylo nutno v náročnějším nočním terénu odnést k sanitnímu vozidlu co nejšetrněji. Postižený byl umístěn na vyprošťovací rám, záchranáři podali nitrožilně léky tlumící bolest a další farmaka. Zajistili muže krčním límcem a připravili jej k transportu do nemocnice,“ dodal mluvčí záchranky.

Reklama

Výběr článků

Načítám