Hlavní obsah

Muž v Děčíně poškodil plynové potrubí, takže hrozil výbuch domu. Skončil ve vazbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za pravděpodobně úmyslné poškození plynového potrubí v domě v Teplické ulici v Děčíně čelí obvinění ze zločinu obecného ohrožení 31letý muž. Soudce už ho poslal do vazby, hrozí mu až osm let vězení.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Policie ČR

Článek

Policisté se začali případem zabývat 11. dubna, kdy přijali na tísňovou linku oznámení o úniku plynu. Na místo vyjelo tehdy několik policistů a hasiči.

„V době jejich příjezdu bylo všech šestnáct obyvatel mimo dům,“ uvedla děčínská policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Po ohledání místa se podle ní potvrdil masivní únik zemního plynu z poškozeného potrubí. „Z důvodu naměřené vyšší koncentrace plynu hrozilo nebezpečí výbuchu. Policejní hlídky místo v bezpečném perimetru zajistily a zastavily dopravu na přilehlé komunikaci,“ popsala mluvčí zásah a doplnila, že v domě byla okamžitě odpojena elektřina i plyn.

Protože se ukázalo, že plynové potrubí někdo mechanicky poškodil jakýmsi předmětem, začali se případem zabývat kriminalisté.

„Protože všechny zjištěné informace a poznatky vedly k jediné osobě, tak během několika následujících dní ustanovili, vypátrali a zadrželi podezřelého muže z Děčína,“ dodala mluvčí.

Muž v bytovce v Brně řezal flexou plynový sporák. Ukončuji smlouvu s dodavatelem, vysvětloval

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám