Hlavní obsah

Muž v Českých Budějovicích střílí po lidech

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Postrachem českobudějovické Volfovy ulice na sídlišti Máj je střelec se vzduchovou pistolí. Ten míří na chodce mezi panelovými domy a už zasáhl čtyři lidi včetně dítěte. Policisté zatím neví, kdo po lidech v jejich domech střílí.

Článek

„V době od 20 června do 23. července zasáhl už dva dospělé do zad a krku, ti ale nevyhledali lékaře. Vystřelil však i na mladistvého a dítě, kteří byli ošetřeni v nemocnici. Lékaři jim museli z podkoží vyjmout diabolku, kterou policisté zajistili,“ sdělila Právu mluvčí českobudějovické policie Lucie Ptáčková.

Místní mají obavy o své zdraví i o děti. „Nevím kdo se něčím takovým může bavit, ale každopádně mám strach. Podle toho, kde lidi trefil, se dá předpokládat, že pálí odněkud z okna. Nikdo z místních ho, ale neviděl. Zaráží mě, že se nezastaví ani před dětmi, které může zranit. Bojím se chodit domů a cestu před těmito paneláky téměř utíkám,“ zlobila se jedna z obyvatelek panelového domu.

Lékař českobudějovické záchranné služby Lumír Mraček upozornil, že počínání střelce může být zdraví i velmi nebezpečné. „Je pravda, že vzduchovka nemá takovou průraznost, ale pokud náboj zasáhne například děti do oblasti očí, kde je měkká tkáň, může se stát velké neštěstí,“ konstatoval Mraček.

Reklama

Výběr článků

Načítám