Hlavní obsah

Muž v Brně trousil na silnici šrouby. Trestal řidiče za troubení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Vruty rozházené na silnici nacházeli lidé v předešlých dnech v části Brna Komárov, načež se ukázalo, že je záměrně trousil naštvaný šestačtyřicetiletý muž. Když ho policisté při činu přistihli, vysvětloval jim, že šrouby rozhazoval, protože měl plné zuby řidičů, kteří na něj opakovaně troubili a blikali, aby šel ze silnice na chodník. To ale odmítal kvůli zápachu z popelnic.

Muž rozhazoval vruty na silniciVideo: Policie ČR

 
Článek

Vruty nacházeli policisté na vozovce v Masné ulici. „Ojedinělý případ by snad mohli považovat i za nešťastnou náhodu. Jenže silnice byla takto znečištěna v krátké době hned několikrát,“ informoval v pátek o případu mluvčí policie David Chaloupka.

„Protože vruty zapíchnuté v pneumatice mohou způsobit projíždějícím řidičům značné problémy, musela být vždy část vozovky do úplného uklizení uzavřena. Policisté zjistili, že vruty se na silnici objevují nepravidelně, ale vždy časně zrána. Snažili se proto v tuto dobu místo nenápadně sledovat,“ zmínil mluvčí.

Na podezřelého muže narazili ještě za tmy ve středu ráno. Nenápadně něco trousil z kapes, načež bližší ohledání potvrdilo, že na sinici padaly ostré vruty.

Foto: Policie ČR

Muž rozhazoval vruty na silnici

„Záškodníka tak odhalil policista rovnou při činu. Neobvyklé bylo i vysvětlení a motivace šestačtyřicetiletého muže. Ten totiž setmělou ulicí chodil pravidelně a rozčilovalo jej, jak na něj blikají a troubí řidiči, když jde po kraji silnice. Chodník prý nechtěl využívat kvůli zápachu z popelnic,“ sdělil mluvčí a připomněl, že chodci mají povinnost použít především chodník nebo stezku pro chodce.

„Kde není chodník nebo je-li neschůdný, chodí se vždy co nejblíže při levém okraji vozovky,“ dodal Chaloupka.

Žena jela na skútru bez přilby obklopená dětmi. Jsem opatrná, vysvětlila policii u Brna

Krimi

Reklama

Související témata:
Vruty

Výběr článků

Načítám