Hlavní obsah

Žena jela na skútru bez přilby obklopená dětmi. Jsem opatrná, vysvětlila policii u Brna

S předpisy kolem silničního provozu řečeno s nadsázkou pořádně zamávala 41letá řidička skútru, na kterou narazila policejní hlídka na Brněnsku, když jela bez přilby, a navíc na stroji vezla dvě děti. Přestupek v tom neviděla, naopak policistům vysvětlovala, že takto se v menších obcích jezdí běžně a ona sama je ke všemu prý opatrná šoférka.

Matka bez přilby s dvěma dětmi na skútruVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu v pátek informoval mluvčí policie Bohumil Malášek. Ve které obci a kdy na řidičku jeho kolegové narazili, mluvčí neupřesnil, hovořil pouze o Brněnsku.

„Policejní hlídka nevěřila svým očím, odehrála se před ní scéna obvyklá někde v jihovýchodní Asii. Po frekventované komunikaci kolem projel skútr, který řídila žena bez přilby. V prostoru před řídítky se pak vezlo jedno dítě a druhé sedělo za ní na sedačce,“ uvedl Malášek.

Věk dětí policie nesdělila. Podle mluvčího mladší z nich mělo na hlavě jen cyklistickou přilbu, druhé pak přilbu řádně odpovídající předpisům. Nicméně žádné z dětí podle policistů nesplňovalo zákonné podmínky nutné k přepravě lidí.

Foto: Policie ČR

Matka bez přilby s dvěma dětmi na skútru

„Žena se hájila tím, že spěchala na navazující cvičení s dětmi. Přidala, že takto děti obvykle přepravuje a v malých sídlech se takto přece jezdí. Zdůraznila také, že jezdí opatrně a přestupku si prý není vědoma,“ zmínil Malášek s tím, že podle policistů ale žena porušila hned několik předpisů, přičemž přestupky vyřeší správní úřad.

Seznam prohřešků v tomto případu Malášek podrobně nevyjmenoval, naznačil jej ale připomínkou, že spolujezdci na motorce musí být starší dvanácti let, stejně jako řidič musí mít na hlavě předepsanou přilbu a nohama musí dosáhnout na stupačky.

Městští skútraři kašlou na ochranné prvky, říkají záchranáři. Bez nich jsou však velmi zranitelní

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám