Hlavní obsah

Muž v Brně nechal v autě psa, někdo mu vysklil okénko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svérázným způsobem se rozhodl řešit situaci psa, který na svého pána čekal v autě odstaveném na přímém slunci v Brně-Žabovřeskách, neznámý kolemjdoucí. Nijak se totiž nerozpakoval a u auta rozbil boční okénko.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Kvůli psovi zburcoval brněnské strážníky ve čtvrtek odpoledne sedmašedesátiletý muž. Toho prý zastavil neznámý muž, upozornil jej na situaci a požádal ho, aby zavolal na linku 156, neboť sám prý nemá telefon.

Strážníci na místě zjistili, že auto stojí na sluníčku, teplota venku byla v tu dobu asi dvacet stupňů. „Uvnitř peugeotu odstaveného na přímém slunci byl zamčený středně velký kříženec. Měl sice v dosahu misku s vodou, strážníci ale viděli, že zrychleně dýchá a snaží se zchladit. V tom už mu výrazně pomáhal vzduch, který do kabiny proudil rozbitým bočním oknem. Sklo totiž v předešlých minutách pravděpodobně někdo vytloukl,“ prohlásil mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Majitel vozu přišel až tři čtvrtě hodiny po oznámení, a to na základě policejního telefonátu. „Na svém přístupu k chovu zvířete neviděl nic zvláštního a strážníky přesvědčoval, že se psovi nemohlo nic stát. Upozornili ho proto, že uvnitř auta je teplota výrazně vyšší. Strážníci měli podezření, že se padesátník mohl dopustit trestného činu, přivolaní republikoví policisté to však vyloučili,“ dodal Ghanem s tím, že muž bude muset své jednání vysvětlovat ve správním řízení.

Malátné střídavě usínaly. Zdrogované školačky v Brně skončily v nemocnici, jedné bylo 12 let

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám