Hlavní obsah

Muž v bezvědomí ležel na Plzeňsku v kolejišti. Neměl zranění odpovídající srážce s vlakem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Záchranáři našli v pondělí dopoledne v kolejišti mezi Hradcem a Stodem na jižním Plzeňsku asi třicetiletého muže v bezvědomí. Kriminalisté teď zjišťují, zda ho srazil vlak. Jeho zranění tomu ale neodpovídala, uvedla mluvčí záchranky Mária Svobodová. Muž mohl ze soupravy vypadnout nebo sám vyskočit. Doprava na hlavní trase z Plzně do Německa byla kvůli vyšetřování několik hodin zastavena.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

Na místo vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému krátce po půl desáté.

Událost byla původně hlášena jako železniční dopravní nehoda, kdy se měla osoba pohybovat v kolejišti. „Do péče jsme převzali asi třicetiletého pacienta. Byl v bezvědomí, ale stabilizovaný. Letecky jsme ho transportovali na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice,“ upřesnila Svobodová.

Zdůraznila, že pacient neměl viditelná zranění, která by odpovídala srážce s vlakem. „Mezinárodní souprava stála v Domažlicích, kde ji ohledal kriminalistický technik. Přímo na místě byla hlídka dobřanských policistů a také výjezd kriminalistů,“ doplnila policejní mluvčí Dagmar Brožová. Podle zjištění Práva mohl muž z vlaku vypadnout nebo sám vyskočit.

Doprava na trase z Plzně do německého města Furth im Wald byla na několik hodin zastavena.

Po srážce vstal a odešel do neznáma. Na české železnici už řeší dvě záhady

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám