Hlavní obsah

Muž u Dačic vraždil zřejmě kvůli dluhu

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jindřichův Hradec
Aktualizováno

Policisté v pátek odpoledne obvinili 30letého muže z Jindřichohradecka z toho, že ve středu večer zavraždil na silnici u Dačic svého 28letého známého. Důvodem vraždy byly prý osobní neshody. Jak se Právu podařilo zjistit, zřejmě se jednalo o nesplacený drobný dluh.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Zadrženého muže jsme v pátek obvinili z trestného činu vraždy. Bodl ve středu večer za Dačicemi svého známého, osmadvacetiletého muže a to pravděpodobně pro osobní neshody,“ uvedl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner, s tím, že obviněný muž při útoku způsobil oběti bodnořezné zranění a zasáhl srdce.

Vraždě podle zdroje Práva, který nechtěl být jmenován, předcházela hádka kvůli dluhu z minulosti. Nejednalo se však prý o velké peníze.

Po vraždě muž z místa činu na silnici za Dačicemi utekl a mladíka z Jemnic zanechal bez pomoci. Ten si ještě z posledních sil zavolal záchrannou službu, ale lékaři ho již vzhledem k těžkému zranění nedokázali zachránit. Policisté zadrželi muže po jedenácti hodinách od vražedného činu. Za zločin vraždy mu hrozí až 18 let vězení. Je v policejní cele a čeká, zda na něho soudce uvalí vazbu.

Reklama

Výběr článků

Načítám