Hlavní obsah

Muž stíhaný kvůli zmizení Aničky podle policie v pražské Troji kradl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policisté ve středu obvinili muže, kterého stíhají kvůli říjnovému zmizení devítileté Anny Janatkové, z krádeží v pražské Troji. Zatím mu kriminalisté prokázali čtyři případy krádeže, může jich však být více.

Foto: Petr Horník, Právo

Hasiči během pátrání po zmizelé Aničce prozkoumali i několik studní.

Článek

"V minulém týdnu při domovních prohlídkách detektivové zajistili celou řadu věcí pocházejících z trestné činnosti, není proto vyloučeno, že muž má podobných případů na svědomí více," uvedla pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Jednačtyřicetiletý muž využil svého práva u výslechu nevypovídat a opět odmítl i zkoušku na detektoru lži. Policie jej stále stíhá na svobodě.

Jak už dříve Zoulová uvedla, muž jménem Otakar je stíhán na svobodě, protože soudci slíbil, že se bude zdržovat v místě svého bydliště v severních Čechách. Podle ní s policií nespolupracuje.

Anna Janatková se ztratila 13. října při cestě ze školy v Troji. Naposledy byla viděna v ulici Pod Písečnou. Policisté při pátrání nalezli její láhev na pití a školní batoh se stopami DNA stíhaného muže.

Policisté dále pátrají po dospělé osobě, která měla v inkriminovaný den nedaleko místa Annina zmizení doprovázet malou blonďatou dívku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám