Hlavní obsah

Kdo byl muž, který vedl blonďatou dívku v den zmizení Aničky, ptá se její otec

Novinky, coe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V pořadu České televize Na stopě ve středu v živém vysílání vystoupil otec pohřešované Aničky Janatkové Miloš. Opět vyzval veřejnost ke spolupráci v pátrání po devítileté holčičce, která se 13. října nevrátila ze školy. Zejména zdůraznil jednu skutečnost z policejního pátrání, totiž že vyšetřovatelé neznají totožnost dospělého muže, který onen den blízko místa Aniččina zmizení doprovázel blonďatou dívku.

Policie hledá muže, který byl viděn v Troji, když zmizela AničkaVideo: ČTK

 
Článek

„Důvod, proč dnes večer jsme zde, je následující. Pokud Aničku někdo odvedl, pak to byla úplně normálně vypadající osoba. Za druhé Anička na sobě neměla šedivou bundu, ale fialovo-černý šátek. A za třetí, nad Trojou byla viděna dvojice, muž a blonďatá dívka. Potřebujeme zjistit, zda to byla Anička, nebo ne,“ řekl otec v televizi.

Na otázku moderátora, jací lidé se po jeho výzvě, že rodina Janatkových potenciálnímu únosci zaplatí 3,5 miliónu korun, ozvali, Miloš Janatka odvětil, že to byli z 90 procent senzibilové s různými zjištěními, která však nikam nevedla.

Policisté po dívce stále pátrají

V pořadu Na stopě kromě něj vystoupila i mluvčí pražských policistů Andrea Zoulová, která vyšetřování v krátkosti shrnula. „Původně zadržený muž známý pod jménem Otakar v současnosti pobývá na svobodě, protože soudci slíbil, že se bude zdržovat v místě bydliště v severních Čechách, což plní, a spolupracuje. Nad Trojou byla viděna blond holčička s mužem, ale pátráním jsme nezjistili, kdo by to mohl být. Můžeme se domnívat, že šlo o Aničku. Budeme rádi, pokud se ten dospělý ozve policii,“ vzkázala Zoulová.

Podle ní bylo tehdy také velmi slunečné počasí, a někdo z výletníků v okolí botanické nebo zoologické zahrady si mohl dvojice nebo něčeho jiného všimnout.

Zoulová také dodala, že v současnosti policisté na případu stále pracují, terén prohledávají neuniformovaní detektivové a kriminalisté. „V tuto chvíli nemůžeme říci, jak budeme postupovat, plán se mění podle situace,“ doplnila.

Devítiletá Anna Janatková zmizela 13. října v pražské Troji v ulici Pod Písečnou při návratu ze školy. V blízké zahrádkářské kolonii nalezla policie její láhev na pití a školní batoh. Oblast několik dní prohledávaly desítky policistů.

Po dívce začala v prosinci pátrat i rakouská policie. "Policie nás oslovila, že bychom měli podepsat prohlášení o souhlasu s nakládáním s osobními údaji Aničky kvůli pátrání," uvedl Janatka. Jak Zoulová bez podrobností vysvětlila, šlo o běžný postup.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám