Hlavní obsah

Muž se léta skrýval před policií, vydával se za své dvojče

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Lovci lebek z Jihomoravského kraje, kteří se specializují na dlouhodobě uprchlé zločince, dopadli čtyři roky hledaného muže, který byl odsouzen za dva trestné činy. Po celou dobu se vydával za své dvojče - bratra - a byl schovaný v improvizovaném úkrytu. O jeho falešné totožnosti nevěděla ani jeho přítelkyně.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Osmatřicetiletého muže dopadli policisté po několikaměsíční práci v těchto dnech. Uprchlík byl odsouzen za trestné činy výtržnictví a ublížení na zdraví ke třem letům ve vězení, kam ovšem nenastoupil.

Muž se na útěku vydával za svoje dvojče a to nejen před policisty, ale také před svými blízkými. „Jeho přítelkyně až při zatčení zjistila, že se muž vydává za někoho úplně jiného," informovala mluvčí policie Andrea Straková.

Policistům svou pravou totožnost tajil také při zatýkání, když ho našli ve skrýši ve výklenku v jedné místnosti domu ve Skaličce na Tišnovsku. Zasahující policisté do muže při otvírání dveří doslova vrazili.

Vězení se tentokrát nevyhne a za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu hrozí až tři roky za mřížemi navíc,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám