Hlavní obsah

Muž s revolverem si pochvaloval procházky Klánovickým lesem. Fotka ze sítí zajímá policii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otrokovice

Bizarní formu nejapnosti předvedl v souvislosti s dvojnásobnou vraždou v pražském Klánovickém lese 68letý muž ze Zlínska. Na sociální síti zveřejnil fotku, na které stojí mezi stromy a drží střelnou zbraň, s popiskem o tom, že procházky v Klánovickém lese „patří k jeho oblíbeným“. Zda byl jeho příspěvek spíš jen nebetyčně hloupý, nebo již za hranou zákona, nyní řeší policie a žalobci.

Foto: Facebook, anonymizace Novinky

Osmašedesátiletý muž ze Zlínska

Článek

Příspěvek muže ze Zlínska z minulého týdne se začal o víkendu šířit na sociálních sítích. Muž na fotce stojí oblečený v teplákách a mikině tmavé barvy a oběma rukama před sebou svírá revolver, hlavní kolmo k zemi směrem na nohy.

„Procházky v Klánovickém lese patří k těm mým oblíbeným,“ zněl text příspěvku dotaženého třemi tzv. smajlíky. Není jasné, zda fotka vznikla přímo v Klánovickém lese, či někde jinde.

Příspěvkem publikovaným podle všeho v návaznosti na vraždu muže a nemluvněte v kočárku v pražském Klánovickém lese z konce loňského roku, kterou měl podle vyšetřovatelů na svědomí student, který později rozpoutal i masakr na filozofické fakultě, se po oznámení začala zabývat policie.

Foto: Facebook, anonymizace Novinky

Příspěvek na Facebooku, o který se začala zajímat policie.

Potvrzeno. V Klánovickém lese se střílelo ze zbraně střelce z Prahy

Domácí

Tvrdí, že šlo o hloupý vtip

„Osmašedesátiletého muže jsme o víkendu dohledali v Otrokovicích. Ke svému jednání se přiznal s vysvětlením, že to byl od něj pouze hloupý vtip. Zda jeho konání naplňuje skutkovou podstatu trestného činu, zjišťují kriminalisté,“ sdělila v úterý Novinkám mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Od vražd v Klánovicích a na fakultě se policie napříč kraji zabývala již desítkami skutků, které měly na tyto mimořádné tragédie návaznost. Šlo zejména o schvalování trestného činu, nebezpečné vyhrožování či šíření poplašné zprávy, kdy podezřelí například hrozili, že spáchají něco podobného.

Dostanu špatnou známku a všechny vystřílím. Policisté řeší další případ napodobování střelce z fakulty

Krimi

Z příspěvku muže z Otrokovic není na první dobrou zcela zřejmé, co chtěl vlastně sdělit, podle všeho se ale nejednalo o pouhé vyznání turisty, který nesleduje dění a revolver se mu přimotal do rukou náhodou.

„V souvislosti s prověřováním nestandardního chování seniora z Otrokovic se zabýváme i otázkou, zda se uvedeným jednáním na sociální síti nedopustil některého z trestných činů, jako například schvalování trestného činu, nebezpečné vyhrožování nebo šíření poplašné zprávy,“ dodala mluvčí.

Sítěmi se šíří schvalování střelby na fakultě. Policie si posvítí na desítky lidí

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám