Hlavní obsah

Policie rozprášila gang pytláků. Měli samopal, zaměřovače i tlumiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov

Trutnovská policie obvinila sedm mužů z nedovoleného ozbrojování, pytláctví a výroby a nakládání s psychotropními látkami a jedy. Při úterní rozsáhlé razii a domovních prohlídkách detektivové zajistili 69 střelných zbraní, tlumiče, přístroje pro noční vidění, laserové zaměřovače a různé výbušniny. Část zbraní muži drželi nelegálně. Policie to oznámila v pátek.

BEZ KOMENTÁŘE: Zásah proti pytlákůmVideo: Policie ČR

 
Článek

Obvinění muži ve věku od 22 do 73 let jsou stíháni na svobodě a v případě odsouzení jim hrozí až osmiletý trest vězení.

Na případu policisté pracovali téměř rok. Pří úterní akci zasahovalo 150 policistů na Trutnovsku, Semilsku, Jičínsku a na území Moravskoslezského a Středočeského kraje.

Foto: Policie ČR

Jedna z nalezených zbraní

„Kriminalisté zde zadrželi celkem devět podezřelých osob, mezi kterými mělo docházet k nelegálnímu prodeji střelných zbraní a střeliva, které následně využívaly k pytláctví. Dva z nich byli ještě v úterý po provedení nezbytných úkonů propuštěni na svobodu,” informovala mluvčí trutnovské policie Šárka Pižlová.

Foto: Policie ČR

Při domovních prohlídkách policisté našli zbraně i munici.

Podle dosavadních zjištění policie skupina nelegálně obchodovala nejméně s pěti střelnými zbraněmi, přičemž mezi prodanými zbraněmi byl i samopal Špagin, který patří do kategorie takzvaných hromadně účinných zbraní. Zbraně, převážně šlo o dlouhé střelné zbraně, policisté našli při devíti domovních prohlídkách a 14 prohlídkách jiných prostor a pozemků.

„Bylo zjištěno, že muži měli v držení 15 nelegálně držených zbraní a dvě nelegálně držené hlavně,” uvedla mluvčí.

Měli také rozbušky

Kriminalisté dále při prohlídkách zajistili osm zakázaných doplňků zbraní používaných pro pytláctví v noci, a to šest tlumičů, noční vidění a laserové zaměřovače.

Foto: Policie ČR

Při domovních prohlídkách policisté našli zbraně i munici.

Kromě střeliva policisté také při domovních prohlídkách zajistili 29 rozbušek, tři průmyslové elektrické rozbušky, tři náložky TNT o hmotnosti 200 gramů, 53 elektrických palníků, 1,3 kilogramu průmyslové trhaviny Permonex a téměř jeden kilogram bleskovice.

Foto: Policie ČR

Při domovních prohlídkách policisté našli zbraně i munici.

V rámci domovních prohlídek policisté nalezli a následně zajistili několik rostlin konopí. Střelné zbraně nyní policie podrobí znaleckému zkoumání.

„Lze předpokládat, že na základě těchto výsledků bude trestní stíhání jednotlivých obviněných rozšířeno o další protiprávní jednání,” uvedla mluvčí.

Foto: Policie ČR

Při domovních prohlídkách policisté našli zbraně i munici.

Reklama

Výběr článků

Načítám