Hlavní obsah

Muž přepadl pražskou trafiku se samopalem, lekl se ale odvážné prodavačky

Právo, sts

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Neuvěřitelnou kuráž prokázala prodavačka trafiky v Praze 6, kterou v minulém týdnu přepadl muž se samopalem. Vešel do prodejny v Kladenské ulici a začal se zbraní v ruce ženu ohrožovat.

Článek

Z kapsy vytáhl papír o velikosti A4 s textem: Žádné hlouposti, peníze do tašky. Jenomže prodavačka se ho nezalekla a vydat peníze odmítla. Pachatel se bezprostředně poté dal na útěk.

„Policisté již několik minut po přepadení začali pohledávat okolní ulice. Muže nalezli, jak se skrývá u domu v Kladenské ulici. Aby je zmátl, použil po činu k maskování oboustranné bundy. Loupež spáchal v bundě s červeným provedením a po činu si ji přetočil na černou stranu. Policisté u něj ovšem našli papír s požadavkem o vydání peněz a igelitovou tašku,“ řekla Právu pražská policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Díky kamerovému systému policisté téměř v přímém přenosu sledovali, jak se pachatel snaží zbavit zbraně.

„Na záznamu je zachycen, jak zahazuje samopal do hromady shrnutého sněhu. Poté se jej ještě snaží zašlapat hlouběji, aby nebyl vidět,“ dodala mluvčí.

Při nálezu zbraně policisté ovšem zjistili, že jde pouze o věrnou kopii samopalu na airsoftové kuličky. Zadržený byl obviněn z trestného činu loupeže, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na 10 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám