Hlavní obsah

Muž několik let týral manželku, znásilňoval ji a hrozil smrtí

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jindřichův Hradec

Několikaletého týrání své vlastní manželky se měl dopouštět muž na Jindřichohradecku. Muž své manželce vulgárně nadával, ponižoval ji, nemohla opouštět byt, ale také ji opakovaně znásilňoval. Jeho jednání vyvrcholilo v červnu, kdy manželce na cestě autem vyhrožoval zabitím.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jednačtyřicetiletý muž se podle policie několika trestných činů dopouštěl od roku 2007 v bytě v jedné z obcí na Jindřichohradecku. Muž svou ženu začal nejprve ponižovat před svými blízkými, hlavně kvůli špatné finanční situaci rodiny. Nadával jí a podezíral ženu z nevěry. Jeho napadání se stupňovalo.

„Svou manželku od června roku 2011 až do dubna 2012, kdy se odstěhovala ke své matce, přes její slovní a fyzický odpor, donutil násilím nejméně ve dvaceti případech k pohlavnímu styku, čímž se dopustil přečinu znásilnění,“ informovala ve čtvrtek policejní mluvčí Hana Millerová.

Útěk k matce ale ženě nepomohl. Násilník si pro ni přijel a odvezl domů, kde jí poručil, aby šla spát. Žena z bytu znovu utekla ke své matce a její muž si pro ni opětovně přijel až 17. června. Násilím ji naložil do auta a odvezl.

Cestou vyhrožoval, že sjede do vody

„Vezl poškozenou směrem k přehradní nádrži Orlík, kdy jí při cestě vyhrožoval, že pokud se k němu nevrátí, tak sebe i ji zabije, což umocňoval tím, že vozidlo riskantně řídil, najížděl proti stromům, opakovaně vyhrožoval, že nabourá do protijedoucího nákladního vozu či sjede s poškozenou do vodní nádrže, kde se utopí,“ popsala jednání Millerová.

Po cestě se zastavil u rybníka u Kardašovy Řečice, kde ženě vyhrožoval utopením, v ruce měl přitom nůž. Policisté po něm ale už pátrali. Zastihli ho u matky jeho manželky, kam se oba vrátili.

„Podezřelý muž byl policisty zadržen a obviněn. Soud poté akceptoval návrh vyšetřovatele na vzetí muže do vazby. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám