Hlavní obsah

Muž na Plzeňsku visel několik hodin na plotě hlavou dolů. Skončil ve vážném stavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horní Lukavice

Ve vážném stavu skončil třiašedesátiletý muž z Horní Lukavice na jižním Plzeňsku. Když přelézal plot, zachytil se a visel hlavou dolů dlouhé hodiny. Sundat ho museli až hasiči.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Na místo vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému ve středu krátce před 9. hodinou. Podle policejní mluvčí Dagmar Brožové si muž zapomněl klíče od vrat. Cestu domů si tak chtěl zkrátit přes plot, což se mu ale vymstilo.

„Při přelézání se jednou nohou zaklesl mezi sloupek a plaňku. Všiml si ho náhodný kolemjdoucí, který zavolal pomoc. Zraněný visel hlavou dolů asi půl metru nad zemí. Sundali jsme ho a předali záchrance,“ přiblížil za krajské hasiče Petr Poncar.

Doplnil, že se jednalo o dřevěný plot s betonovou podezdívkou vysoký zhruba 2,5 až tři metry. Podle Andrey Divišové ze záchranky skončil pacient ve vážném stavu. „Byl silně podchlazený a dehydratovaný. Transportovali jsme ho na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice,“ upřesnila.

Podle zjištění Novinek muž visel na plotě dlouhé hodiny. „Je to bývalý zemědělský areál na okraji obce, který už nefunguje. Nikdo tam běžně nechodí. Zřejmě šlo o správce, který tam bydlí,“ přemítala jedna z obyvatelek.

Výbuch na Domažlicku vyšetřuje policie jako obecné ohrožení

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám