Hlavní obsah

Muž na Olomoucku se ukrýval před vězením, čas si krátil výrobou drog

Uničov

Kriminalisté dopadli minulý týden muže (54) z okolí Uničova na Olomoucku, který se vyhýbal nástupu ke čtyřletému trestu vězení, k němuž byl odsouzen loni převážně za majetkovou trestnou činnost. V domě, kde měl skrýš, našli policisté množství věcí potřebných k výrobě drog. Jejich produkcí si zřejmě krátil čas a zároveň vydělával.

Foto: Policie ČR

Policisté objevili v domě, kde se muž ukrýval, množství věcí potřebných k výrobě drog.

Článek

Právo o případu informovala v úterý policejní mluvčí Petra Vaňharová. Na muže podle ní vydal Okresní soud v Olomouci letos v březnu příkaz k dodání do výkonu trestu a později i příkaz k zatčení.

„Operativním šetřením kriminalisté zjistili, že by se měl muž ukrývat v rodinném domě v jedné z obcí na Uničovsku. Ve středu 27. dubna v ranních hodinách proběhla realizace celého případu. V bezprostředním okolí domu a nakonec i v něm samotném se nacházela řada po domácku vytvořených přesně nedefinovatelných zabezpečovacích systémů. Nejen z tohoto důvodu, ale také s ohledem na další možné nepředvídatelné nástrahy, zasahovala na místě i pyrotechnická služba. Ta celou soustavu nástrah nakonec vyhodnotila pouze jako upozorňující, bez výbušného systému,“ uvedla mluvčí.

Marihuana v mikrovlnce. Policie rozbila gang, který prodával drogy do Anglie a Irska

Krimi

V podkroví domu nalezli podle ní policisté pod tapetou otvor, který tvořil vstup do zbudovaného úkrytu. V něm se nacházel hledaný muž, který však s policisty zprvu nespolupracoval. Své počínání si nakonec rozmyslel, úkryt opustil a vzdal se.

Foto: Policie ČR

Střelná zbraň, která byla nalezena při domovní prohlídce.

„Během pátrání po hledaném muži spatřili policisté v domě řadu předmětů a látek potřebných k nedovolené výrobě omamných a psychotropních látek. Konkrétně se jednalo o různé chemikálie, prázdné blistry od léků, plynový hořák, stojan s laboratorním sklem a další. Navíc zde v rámci provedené domovní prohlídky zajistili i dlouhou střelnou zbraň s optikou, spolu se střelivem,“ konstatovala Vaňharová.

Čilý byznys v nejstřeženější věznici. Do Valdic mířily drogy, mobily i léky

Krimi

Kriminalisté podle ní v souvislosti s nalezenými předměty zahájili trestní řízení pro podezření z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a z nedovoleného ozbrojování. „V souvislosti s drogovou problematikou byl muž již v minulosti soudně trestán. Po provedených úkonech skončil v olomoucké vazební věznici,“ doplnila policejní mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám