Hlavní obsah

Zdrogovaný muž ukradl nastartované vozidlo i se psy. Při honičce s policií skončil v poli

Zdrogovaný muž ukradl v sobotu na jižním Plzeňsku osobní vozidlo, které měl jeho majitel nastartované před domem. Po honičce s policií nakonec skončil zloděj v poli. Kromě pozitivní zkoušky na pervitin strážci zákona zjistili, že 46letý muž má soudem nařízený zákaz řízení motorových vozidel do roku 2025.

S odcizeným vozidlem zastavit nechtělVideo: Policie ČR

 
Článek

„Muž odcizil Škodu Octavii kolem čtvrté hodiny odpoledne. Jeho majitel nechal nastartované vozidlo stát na parkovišti před bytovým domem a odešel si domů ještě pro nějaké věci. Když se vrátil, vozidlo, ve kterém nechal dva belgické ovčáky, už tam nestálo. Ihned zavolal na tísňovou linku,“ uvedla mluvčí policie Michaela Raindlová.

Žena v USA vystopovala ukradené auto se synem uvnitř pomocí aplikace v telefonu

Koktejl

Podle ní policisté začali po autě okamžitě pátrat. „Pachatel mezitím vypustil oba psy ven. Jeden z nich našel cestu domů sám, druhého později dohledal za pomoci náhodných svědků jeho majitel,“ pokračovala Raindlová.

Na odcizený automobil později narazila hlídka policistů z dálničního oddělení Ostrov u Stříbra. „Řidič ovšem na výzvy k zastavení nereagoval a hlídce ujížděl vysokou rychlostí. U obce Lochousice nezvládl řízení, vyjel mimo komunikaci a skončil v poli,“ uzavřela Raindlová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám