Hlavní obsah

Muž na Liberecku hlásil bombu v penzionu. Chtěl zjistit, zda hlas z vedlejšího pokoje patří expřítelkyni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bizarní vysvětlení svého činu poskytl policistům 36letý muž ze severních Čech, který je nyní stíhaný za šíření poplašné zprávy. Čtyři dny před Štědrým dnem zavolal na tísňovou linku 112 a stroze uvedl, že v Besedě, v pohostinství s ubytováním ve Frýdlantu na Liberecku, je uložená bomba.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky
Článek

Policisté muže ještě během prošetřování přímo na místě odhalili. Zjistili, že si v Besedě týž den pronajal pokoj, že telefonát na linku 112 uskutečnil přímo z tohoto pokoje a že si informaci o uložené bombě vymyslel.

Proč to udělal, policistům zdůvodnil tím, že ho rozrušil hlas z vedlejšího pokoje, který mu připomínal hlas bývalé přítelkyně. „Šel se tam ujistit, zda je to ona. Jelikož na ťukání na dveře pokoje nikdo nereagoval, rozhodl se, že se přesvědčí jinak. Zavolal na tísňovou linku, protože předpokládal, že kvůli bombě budou muset všechny osoby opustit pokoje a vyjít ven,“ popsala mužovu motivaci mluvčí policie Klára Jeníčková.

Podle policistů si v danou chvíli neuvědomil vážnost situace a možné důsledky. Došlo mu to ale velmi brzy poté. „V celém tom zmatku a zvuku přibližujících se policejních majáků znervózněl. A telefon, z něhož volal, ukryl pod stolek na chodbě ubytovacího zařízení. Policisté pak na místě našli nejen mobilní telefon, ale i muže, který rozruch způsobil,“ uvedla policejní mluvčí.

Příběh žádnou dobrou pointu nemá. Jak se ukázalo, bývalá přítelkyně v Besedě nebydlela a kvůli zneužití tísňové linky a šíření poplašné zprávy teď muži hrozí šest měsíců až tři roky vězení. Majiteli Besedy navíc musí uhradit škodu 21 800 korun, protože restaurace s ubytováním nemohla kvůli evakuaci osob poskytovat své služby.

Naštvaná na partnera, který pokazil oslavu, volala na tísňovou linku. Jsem celá od krve, lhala

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám