Hlavní obsah

Naštvaná na partnera, který pokazil oslavu, volala na tísňovou linku. Jsem celá od krve, lhala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Zvláštní způsob, jak řešit naštvání na partnera, který měl pokazit oslavu, zvolila v opilosti žena (36) z obce na Přerovsku. Volala na tísňové linky policie a záchranářů. Nyní jí hrozí tučná pokuta. Novinky o tom ve čtvrtek informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie (ilustrační snímek)

Článek

„Krátce po středeční půlnoci jsme přijali na tísňovou linku 158 oznámení o fyzickém incidentu v obci na Přerovsku, během kterého volající žena žádala o rychlý příjezd hlídky z důvodu, že byla napadena a je celá od krve,“ uvedla mluvčí.

Na uvedené adrese policisté zjistili, že dům je aktuálně v rekonstrukci a na zvonění nikdo nereaguje. Vzápětí se hlídka dozvěděla, že na tísňovou linku 155 přijali zdravotníci ze stejného telefonního čísla od totožné ženy oznámení o úrazu hlavy. Adresa byla v téže obci, ovšem v jiném domě.

„Po příjezdu na místo policisté kontaktovali šestatřicetiletou oznamovatelku, která uvedla, že zraněná není, k fyzickému napadení nedošlo a volala proto, že je rozzlobená na svého partnera, který měl požít alkohol a pokazit oslavu. Nakonec se sama podrobila dechové zkoušce, při které nadýchala přes 1, 5 promile,“ doplnila Vaňharová.

Policisté případ kvalifikovali jako přestupek podle zákona o elektronických komunikacích, za který hrozí pokuta až do výše 200 000 korun.

Falešných poplachů přibývá. Chytrá zařízení zatěžují tísňovou linku

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám