Hlavní obsah

Muž měl v brněnském bytě miliony a spoustu drog. Bylo tam i morfium z 2. světové války

Brno

Peníze v hotovosti, různé druhy syntetických drog, marihuanu, ale i ampulky s morfiem v balení z 2. světové války našla zásahová jednotka Celní správy při razii v bytě v centru Brna. Podezřelý muž skončil ve vazbě, hrozí mu až 12 let vězení. Zásahovou akci zaznamenala kamera celníků.

Celníci našli v brněnském bytě spolu s drogami také morfium z válkyVideo: Celní správa ČR

 
Článek

O případu ve čtvrtek informovala mluvčí celníků Martina Kaňková, domovní prohlídka v bytě 40letého Čecha a jeho zadržení proběhly již 31. března.

Z neschopenky řídil drogový byznys, plány gangstera Papeže utnula zásahovka

Krimi

Celníci našli v bytě stimulanty, sedativa, halucinogeny a konopí minimálně za dva miliony korun, navíc přes pět milionů v hotovosti, kryptoměnách a investičních mincích. Peníze podle vyšetřovatelů pocházely z trestné činnosti.

Foto: Celní správa ČR

Celníci našli kromě drog také morfium z války.

„Velké množství drog měl muž schované v mrazicím boxu. Psychoaktivní látky s různými účinky na uživatele dovážel prostřednictvím poštovních zásilek z Nizozemska,“ sdělila mluvčí.

Mladí dealeři z Brněnska posílali do světa drogy v domácích pekárnách

Krimi

Většinu drog prodával v Česku, kde měl podle celníků stálou klientelu, ve zbylých případech putovala narkotika do Švýcarska, na Slovensko a ojediněle i do Japonska.

Foto: Celní správa ČR

Celníci našli v brněnském bytě drogy uskladněné v mrazáku.

„Obviněný ke sjednávání obchodu využíval šifrované komunikační platformy. Tímto druhem podnikání se zabýval již od roku 2017. Nyní je ve vazbě a hrozí mu trest odnětí svobody až na 12 let,“ dodala Kaňková.

Drogy za dva miliony, policie zadržela gang dovozců pseudoefedrinu

Krimi

Kromě drog a financí našli celníci v bytě také krabičku s ampulkami morfia, které se používá jako opiát v lékařství k tišení silných bolestí. Balení pocházelo z 2. světové války.

Foto: Celní správa ČR

Muž měl podle celníků v bytě různé syntetické drogy.

Podle mluvčí se mohlo jednat o sběratelský předmět, jasno bude ale až po ukončeném vyšetřování.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám