Hlavní obsah

Muž masturboval online před neznámou ženou. Vydírala ho zveřejněním a chtěla 150 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další oběť vydírání přes sociální síť řeší policie v Ostravě. Čtyřicetiletý invalidní důchodce naletěl podvodnici na Facebooku. V chatu si s ní psal, až došlo i na virtuální sex. Poté mu neznámá napsala, že má vše natočené, a pokud jí nepošle 150 tisíc korun, tak video s jeho masturbací a lechtivé fotky rozešle jeho rodině a přátelům.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž žádné peníze neposlal a obrátil se na policii. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu vydírání.

„Vše to začalo žádostí o přátelství na Facebooku od osoby s profilem se jménem Veronika L. Přesto, že ji muž neznal, žádost o přátelství přijal. Obratem ho přes aplikaci Messenger kontaktovala se zprávou, že by se s ním chtěla seznámit,“ líčila průběh ostravská policejní mluvčí Eva Michalíková.

Z flirtující Andrey se vyklubal vyděrač

Krimi

Muž si s neznámou tedy začal přes chat psát. Nejprve se ho ptala na záliby a pak něco sepsala i o sobě. Mezi své koníčky zahrnula i sex.

„Následně přišel z její strany návrh, zda muž nechce nějakou zábavu. On souhlasil a napsal jí, aby mu přes Messenger zavolala, což se také stalo,“ líčila dále policejní mluvčí.

Peníze pro ohrožené děti

Při hovoru se mu na obrazovce objevila krásná dlouhovlasá žena ve věku kolem osmnácti let. Zvuk byl vypnutý. Dívka se začala hladit po těle a pak i tančit. Pak mu přišla zpráva, že pokud se mu to líbí, aby se i on začal hladit.

„Muž to udělal, a přitom jí vše přes video hovor ukázal. Jakmile její požadavek splnil, dívka mu zamávala a ukončila hovor. Najednou přišel zvrat. Přišla mu zpráva, že mají vše natočené včetně masturbace a že pokud nesplní jejich pokyny, tak video zveřejní na různých serverech v Americe a Evropě,“ uvedla Michalíková.

Rodinný gang přichystal intimní léčku na staršího muže ze Šumperska, pak ho vydírali

Krimi

Jako účel platby pachatel uvedl, že peníze pošle na ohrožené děti. Muž odepsal okamžitě, že žádné finance nepošle a vše oznámí na policii.

Podvodník se však nevzdal, snížil svou požadovanou částku a poslal muži jeho obnažené fotky. Ten se však nezalekl a ukončil s osobou komunikaci a následně vše oznámil policistům.

Skupina přátel muže po přijmutí videa podpořila

„Dosud neustanovený pachatel video zaslal úzké skupince přátel, kteří poškozeného naštěstí podpořili,“ upozornila ještě policejní mluvčí.

Dodala, že v těchto případech je zřejmé, že celá komunikace byla přepisována překladačem. „Nebyl totiž často rozeznáván ženský či mužský rod, slova byla napsána s chybami,“ upřesnila.

Policie proto varuje, že vše, co člověk na internetu udělá, může být použito proti němu. Podvodníků, kteří chtějí peníze za intimní fotky či videa, je totiž na internetu spousta.

„Uvědomte si, že výměnou intimního materiálu riskujete vydírání, proto nikomu nic neposílejte a chraňte si své soukromí. Ve chvíli, kdy po vás někdo bude požadovat zaslání peněz, nikdy nic neplaťte. Své požadavky totiž budou zvyšovat, proto se hned obraťte na Policii ČR,“ shrnula Michalíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám