Hlavní obsah

Muž, který vyhrožoval střelbou ostravské nemocnici, dostal pokutu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Okresní soud v Ostravě potrestal pokutou 20 000 korun šestatřicetiletého muže, který vyhrožoval ostravské nemocnici. Krátce po loňské prosincové střelbě ve Fakultní nemocnici Ostrava, po které zemřelo sedm lidí, muž v recepci zdravotnického zařízení poslal e-mail, v němž hrozil opakováním střelby.

Foto: Aleš Honus, Novinky

Po střelbě v ostravské fakultní nemocnici policisté evakuovali část personálu i pacientů.

Článek

O pokutě informoval server iRozhlas.cz s odkazem na státní zástupkyni Moniku Oborilovou, podle níž rozhodnutí ještě není pravomocné. Policie loni uvedla, že šlo o pacienta s duševní poruchou. Zadržela ho krátce po činu. Server uvedl, že po doručení trestního příkazu začne běžet osmidenní lhůta, během níž odsouzený může proti rozhodnutí soudu podat odpor. V takovém případě by se pokuta zrušila a případ by se projednával v hlavním líčení.

V pátek to bude trojnásobek, vyhrožoval student po masakru v Ostravě. Policie ho zadržela

Krimi

Pokutu 20 000 korun navrhlo podle Oborilové státní zastupitelství také v druhém případě, kdy pětašedesátiletý senior řekl oční lékařce, že střelba se asi bude opakovat. Policisté se zabývají i dalšími případy výhrůžek. Například šestnáctiletý mladík z Karvinska diskusi spolužáků a vyučující o tragické střelbě komentoval, že za několik dní toho bude trojnásobek.

Sedm obětí střelby

Dvaačtyřicetiletý muž začal ráno 10. prosince bez varování střílet v čekárně traumatologické ambulance nemocniční polikliniky. Pacienty střílel z bezprostřední blízkosti do hlavy a hrudníku. Z nemocnice se mu podařilo utéct před příjezdem policie, po několika hodinách spáchal sebevraždu.

Policejní mluvčí ve čtvrtek uvedla, že policie zatím neví, kdo krátce po střelbě zveřejnil na sociálních sítích fotografii čekárny, na níž bylo vidět několik vrahových obětí. Fotografii podle ní pořídil policista při vyšetřování činu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám