Hlavní obsah

Muž, který se pokusil upálit v centru Prahy, je v kritickém stavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zdravotníci dál bojují o život muže, který se ve středu večer v centru Prahy zapálil poté, co se polil hořlavinou. Stav muže je kritický. Podle informací Novinek se jedná o cizince, další podrobnosti k případu policie nesdělila.

Muž se pokusil upálit v Haštalské ulici v centru PrahyVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Ve středu večer jsme k hospitalizaci přijali muže s rozsáhlým popáleninovým traumatem. Jeho stav je kritický, děláme však maximum pro jeho záchranu,“ sdělila ve čtvrtek Novinkám mluvčí Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, kde pacient leží na specializovaném popáleninovém centru.

Policie k případu podrobnosti nesdělila a ani to podle mluvčího Jana Rybanského nemá v plánu. Mluvčí Novinkám pouze sdělil, že se jednalo o cizince, národnost neupřesnil.

Nic zatím nenasvědčuje žádnému trestnému činu a podle všeho se jednalo o nešťastnou událost, policisté tedy v případu nezahajovali prověřování v souvislosti s paragrafy.

Motiv činu ale není jasný, policie čeká, zda bude možné muže vyslechnout. Policie rovněž neupřesnila, čím se polil, případně zda s událostí souvisel nějaký další incident na místě.

Muž se podle svědectví polil neznámou hořlavinou před restaurací v Haštalské ulici, a než se zapálil, něco vykřikoval. Podle Rybanského není stále jasné, co říkal.

Plameny hasili přítomní svědci, muže pak odvezla záchranka, měl popáleniny na 50 procentech těla.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Motiv jeho činu není znám.

Před plzeňskou základní školou se upálil muž

Krimi

Reklama

Související témata:
Kritický stav

Výběr článků

Načítám