Hlavní obsah

Před plzeňskou základní školou se upálil muž

Plzeň
Aktualizováno

V plzeňské Brojově ulici zasahovali krátce po 23. hodině záchranáři. Před místní základní školou se zapálil 69letý muž. Oživit se ho nepodařilo.

Zásah hasičů před plzeňskou školouVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Ještě před naším příjezdem se ho snažili uhasit policisté. Naše jednotka pak pomáhala s resuscitací,“ řekl Právu řídící důstojník hasičů. Oživit muže se podle něj nakonec nepodařilo.

Mluvčí policie Eva Červenková uvedla, že policisté vyloučili cizí zavinění. Případ vyšetřují jako sebevraždu.

Policie ve středu ráno upřesnila, že šlo o 69letého místního muže. „Okolnosti případu zatím šetříme,“ uvedla mluvčí Michaela Raindlová.

Potvrdila pouze, že nešťastná událost nesouvisí se školou, před kterou se muž upálil. „V současné době nemáme poznatky o tom, že byl by šlo o nějaký demonstrativní čin,“ dodala Raindlová.

Jak zjistil na místě reportér Práva, muž se nejdříve polil hořlavinou, kterou měl v PET lahvích.

Mluvčí krajské záchranky Maria Svobodová sdělila, že muž utrpěl fatální zranění. I přes asi 30minutovou resuscitaci se nepodařilo obnovit životní funkce, dodala Svobodová.

Podle zjištění Práva šlo o psychicky narušeného člověka, který byl podle dopisu na rozloučenou odhodlaný skoncovat se životem. Proč si vybral tento drastický způsob, zatím jasné není.

Před Úřadem vlády se zastřelil muž

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám