Hlavní obsah

Muž, který měl zabít seniorku vrtačkou, o sobě tvrdil, že stavěl kosmodrom na Kubě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Výslechy svědků pokračovalo v úterý u krajského soudu v Pardubicích hlavní líčení v kauze brutální vraždy sedmdesátileté seniorky, která koncem roku 2022 otřásla obcí Libišany na Pardubicku. Obžalovanými jsou dcera (43) zemřelé ženy a její o téměř tři roky starší tehdejší partner. Muž je obviněn také z nedovoleného ozbrojování.

Obžalovaní z vraždy důchodkyně u krajského soudu v PardubicíchVideo: Ludmila Žlábková, Novinky

 
Článek

K výslechu se dostavil také bývalý partner obžalované. Přiznal, že mu není lhostejná, svůj vztah k ní ale hodnotí jako sourozenecký. „Doteď mi dluží několik set tisíc, pořád ji ale vnímám jako sestru,“ řekl soudu.

Naopak obžalovaného, s nímž se setkal pětkrát v životě, nechce už podle svých slov v životě vidět a chce být od něj co nejdál. „Není to nepřátelství, ale nechci s ním mít nic společného,“ konstatoval a pokračoval v prezentaci svých dojmů.

„Dotyčný je patologický lhář s velice grandiózními představami o svém postavení na tomto světě. Bylo prý kvůli němu zastaveno hongkongské letiště, ambasáda USA ho údajně prosila, aby někoho zabil,“ uvedl svědek.

Bez lítosti, zahledění do sebe samých. Partneři obžalovaní z brutální vraždy na Pardubicku věděli, co dělají

Krimi

„Jindy jen tak z potěšení zbil bezdomovce. Celkem můj dojem: totální absence empatie. Některé jeho příběhy byly v rozporu s fyzikální realitou. Třeba jak stavěl kosmodrom na Kubě,“ dodal.

Obžalovaná byla podle svědka nejprve závislá na matce. Z této závislosti se dostala a neměla podle něj důvod se s ní opět vidět. Poté, co si našla nového partnera, se opět dostala do sféry jeho vlivu.

„Věřila mu, že je schopný. Že má soukromá letadla. Začala věřit jeho příběhu. Přišlo mi, že ztratila vztah s realitou. Vypadalo to, jako by byla v nějaké sektě,“ pokračoval ve výpovědi expartner.

Musela umírat v bolestech

Jak vyplývá ze spisu, z popudu obžalovaného se žena pokusila znovu navázat vztah s matkou. Sblížení však mělo zřejmě zištný podtext. Osobní setkání partnerů a matky v Libišanech na konci listopadu 2022 skončilo tragicky.

Podle obžaloby ženě tloukli obžalovaní hlavou o zem, potom ji opakovaně udeřili těžkou skleněnou vázou, nakonec jí způsobili vrtačkou na hlavě a krku několik ran. Podle znalce z oboru soudního lékařství musela oběť umírat v bolestech.

Foto: Žlábková, Ludmila, novinky.cz

Dnes už bývalí partneři měli zabít matku ženy.

Tělo mrtvé polili kyselinou, aby ztížili odhalení, a policii oznámili údajný nález těla až za několik dní. Zatímco žena tvrdí, že její matku zavraždil obžalovaný, on si stojí za verzí, že ženu našli až 3. prosince mrtvou.

To, co se stalo, popsala obžalovaná i svědkovi ve vazební věznici, kde ji navštívil.

„Říkala, že obžalovaný vzal matku vázou přes hlavu, což se mu nezadařilo učinit způsobem, aby jí ukončil její život. Tak vrtal průmyslovou vrtačkou, nevím, kde všude. Ona byla z toho po celou dobu v šoku,“ vypověděl svědek s tím, že jak obžalovanou zná, tak pod tlakem mrzne.

Doslova řekl, že pokud by viděla něco extrémního, tak se vypne a je taková „zombiodní“.

Lítost neprojevili

Už v první půli března u soudu vypovídali soudní znalci, kteří konstatovali, že oba obžalovaní trpí poruchou osobnosti.

Jejich rozumové a paměťové schopnosti ale nejsou narušeny, ani jeden z nich neprojevil nad činem lítost. Oba jsou za své jednání zcela odpovědní.

Hlavní líčení by mělo pokračovat až do 28. března.

Spor matky s dcerou o majetek skončil trýznivou smrtí seniorky. Vrah jí vrtal do těla a polil ji kyselinou

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám