Hlavní obsah

Muž byl odsouzen za týrání družky, mlátil ji ale znova. Dostal čtyři roky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Žádné ponaučení si nevzal ze svého odsouzení muž z jižní Moravy. Ten týral svoji družku, za což jej soud poprvé trestal před pár lety. Takřka bez nadsázky lze říci, že inkoust na rozsudku ani nestačil zaschnout a muž svou družku týral znova. Tyran pak vyfasoval čtyři roky vězení a nepomohla mu ani obhajoba, že vše je jen překrucováním skutečnosti.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

Soud poprvé muže trestal za týrání družky, kterého se dopouštěl od září 2017 do června 2019. Druhé týrání pak podle verdiktu plynule navázalo od stejného data až do května 2021. Nepomohlo ani to, že muž byl v mezidobí na deset dnů vykázán ze společného obydlí.

Tyran si na družce chladil žáhu především poté, co se opil.

„Zpočátku se jednalo o psychické násilí, kdy poškozené vulgárně nadával, že je pi*a, ku*va, špína, kráva, vyhrožoval jí, že ji dobije, zkope, zmlátí, zabije a že jejího psa vyhodí z balkonu,“ stojí v popisu skutku.

Dával jí pěstí do hlavy, břicha, rukou a nohou, škrtil ji a dusil polštářem.
z rozsudku soudu

„Poté se agresivita vůči poškozené začala projevovat i fyzickými útoky, kteréžto opakovaně prováděl tak, že ji fackoval, kopal ji do nohy, stehen a boků, dával jí pěstí do hlavy, břicha, rukou a nohou, škrtil ji a dusil polštářem, kdy v průběhu soužití se četnost útoků a intenzita stupňovala,“ pokračuje výčet příkoří.

Důkazy byly přesvědčivé

Hodonínský okresní soud pak muže za týrání poslal na čtyři roky za mříže a jeho verdikt potvrdil i odvolací Krajský soud v Brně. Muž ale trval na své nevině a podal dovolání k Nejvyššímu soudu.

V něm tvrdil, že družka je nevěrohodná a že k odsouzení došlo na základě překroucených skutečností, lživého svědectví a úmyslného poškození jeho osoby. Zdůraznil přitom, že poškozená se ani neobtěžovala dostavit na znalecké psychologické zkoumání.

Senát Nejvyššího soudu ale nenašel žádný důvod k zásahu.

„Opatření aktuálního znaleckého psychologického posudku by v posuzované věci bylo vhodné, ovšem s ohledem na množinu již provedených důkazů svědčících o vině obviněného nikoli nezbytné,“ konstatovali soudci.

Zlé zacházení totiž potvrzovala řada svědků od matky poškozené přes jejího syna, který situaci doma neustál a raději se odstěhoval k babičce, až po záznamy policie a lékařské zprávy.

„Závěry soudů mají dostatečnou oporu v provedených výpovědích stejně jako listinných či jiných ve věci provedených důkazech,“ rozhodl Nejvyšší soud a dovolání odmítl.

Svou ženu týral čtvrtstoletí. Ve vězení stráví 4,5 roku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám