Hlavní obsah

Mostecký gynekolog stojí před soudem, měl zneužít pacientku

Právo, Šárka Tonarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Most

Beze svědků, navíc v podmínkách, kdy je nahota běžná, se odehrál příběh, který ožívá před mosteckým soudem. Senát musí rozhodnout, zda jednašedesátiletý gynekolog z Mostu znásilnil loni v červnu svou o čtyřicet let mladší pacientku přímo na vyšetřovacím stole nebo si to mladá žena vymyslela. Ve středu odpoledne odročil soudce hlavní líčení na květen.

Článek

Gynekolog podle obžaloby znásilnil svou pacientku v poslední pracovní den týdne, krátce před polednem. Zdravotní sestra odešla domů, protože jí skončila pracovní doba.

Jednadvacetiletá žena s lékařem osaměla. „Začala hysterčit, že jsem zamknul dveře, abych ji znásilnil. Tak jsem jí ukázal, že to není pravda. Na chvíli se uklidnila. Pokračoval jsem ve vyšetřování, ale pak mě odstrčila, odešla do kabinky a oblékla se. Když se vrátila do ordinace, začala vyhrožovat, že to takhle nenechá a že za to zaplatím.

Nakonec shrábla do kabelky vzorky antikoncepce zdarma a odešla,“ popsal svoji verzi události gynekolog. Jeho pacientka však viděla věci jinak. Tvrdí, že ji lékař znásilnil. Také podle obžaloby jí během vyšetření dvakrát zasunul penis do pochvy. Když začala plakat, nechal toho.

Výpověď poškozené, stejně jako část výslechu lékaře, probíhaly kvůli choulostivým informacím o zdravotním stavu pacientky a také charakteru projednávaného činu s vyloučením veřejnosti.

Ze znaleckých posudků vyplynulo, že je svědkyně dost důvěryhodná, aby se jí dalo věřit. Navíc si údajně stěžovala na nemístné lékařovo chování už dřív.

Jiný expert hodnotil lékaře. Nedošel k závěru, že by gynekolog s mnohaletou praxí neovládal své sexuální touhy nebo měl nějakou úchylku. Hlavní líčení bude pokračovat 19. května výslechem svědků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám