Hlavní obsah

Ostravský zloděj se před policií schoval v gauči, na kterém seděly tři děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skrýš v útrobách rozestlaného gauče, na kterém seděly tři děti, hledal jednačtyřicetiletý zloděj z Ostravy. V gauči se schoval poté, co se ho policie snažila zastihnout po jeho úprku kradeným autem. Policisté nakonec byt, do kterého utekl, našli a muž z gauče putoval na služebnu. O případu ve čtvrtek informovala mluvčí policie Eva Michalíková.

Zloděj byl schovaný v gauči, na kterém seděly tři děti (video je bez zvuku).Video: Policie ČR

 
Článek

Pronásledování začalo poté, co muž nerespektoval výzvu k zastavení auta, a naopak začal před hlídkou ujíždět.

„Na ulici Kosmova v Ostravě-Přívozu pak auto zastavil a utekl do jednoho z domů. Na místo se sjelo několik policejních hlídek a po neznámém muži začaly pátrat. Netrvalo dlouho a našly ho schovaného v jednom z bytů v rozestlaném gauči, na kterém seděly tři děti,“ sdělila mluvčí.

Sedm motorových pil

Poté, co byl muž převezen na policejní stanici, vyšlo najevo, že na něj byl nedávno vydán příkaz k dodání do výkonu trestu za krádeže. Auto, ve kterém seděl, bylo také kradené, navíc neměl řidičské oprávnění.

„Nastřádanými důkazy nakonec policisté zadrženému prokázali další skutky v podobě sedmi vloupání do vozidel, ze kterých měl brát vše, co tam lidé nechali, například peněženku s doklady a platebními kartami, oblečení, ale také sluchátka či sedm motorových pil,“ dodala mluvčí. Odcizené věci pak prodával.

Muže policisté po zadržení dodali do výkonu trestu. A hrozí mu další čtyři roky vězení.

Řidič riskantním ujížděním před policií na Vyškovsku ohrozil na životě 12 lidí

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám