Hlavní obsah

Mladý nezmar bez řidičáku kradl v Brně autobusy

Novinky, kub
Brno

Hned z pěti trestných činů policie obvinila v Brně 21letého mladíka, který měl ukrást linkový autobus. Projížděl se po kraji a přenocoval v něm, pak ale boural a od nehody ujel. Na policejní služebnu přišel v doprovodu matky. Ukázalo se, že mladík bez řidičáku vyšel nedávno z vězení, má úředně zakázané řízení a podobných projížděk s autobusy měl na svědomí více.

Krádež autobusu v BrněVideo: Policie ČR

 
Článek

Mladík podle policie ukradl zaparkovaný bílý autobus značky Karosa v neděli nad ránem, z Brna pak vyrazil přes Ostopovice do zhruba 100 km vzdáleného Uherského Brodu. Tam v ukradeném vozidle přenocoval.

„Druhý den ráno mu ale další vyjížďku překazila jeho nepozornost. U Hodějic na Vyškovsku totiž při odbočování přehlédl automobil, se kterým se tvrdě střetl,“ informoval ve středu o případu mluvčí policie Petr Vala.

Dvojice se dobývala k řidiči autobusu a napadla kriminalistu. Policie hledá svědka

Krimi

V nabouraném autě se podle Valy zranil muž, řidič v karose jel ale dál, načež vrazil na nedalekém železničním přejezdu do zabezpečovacího zařízení. Poškozený autobus podle policie následně odstavil a z místa utekl.

Foto: Policie ČR

Ukradený autobus vrazil na železničním přejezdu do zabezpečovacího zařízení.

Nakonec se policii téměř sám přihlásil. „Na služebnu se přišel doznat až v doprovodu maminky. Tam překvapení policisté zjistili, že se nejedná o jeho první podobný problém. Mladík, který nikdy nevlastnil řidičský průkaz, se totiž během několika let zmocnil již několika autobusů a má soudem vyslovené dva platné zákazy řízení,“ upřesnil mluvčí s tím, že mladíka navíc nedávno propustili z vězení.

Hasiči v Brandýse málem smetli autobus, který jel podle nich na červenou

Krimi

Policie mladíka obvinila z několika trestných činů – neoprávněné užívání cizí věci, neposkytnutí pomoci řidičem, ublížení na zdraví z nedbalosti, maření výkonu úředního rozhodnutí a poškození provozu obecně prospěšného zařízení. Podle Valy mu hrozí až pětileté vězení.

Foto: Policie ČR

Mladík podle policie ukradl autobus v minulosti již několikrát.

Vyšetřování ale ještě není u konce a policie prosí veřejnost o pomoc při určení svědka, který měl jet s mladíkem v autobusu. Zachytila ho bezpečnostní kamera na benzínové stanici (na videu v zeleném kolečku), policie dotyčného potřebuje pouze vyslechnout.

Na stejném místě polské dálnice během dvou týdnů prolétly svodidly dva autobusy

Evropa

„Jestli svědka na záznamu poznáváte, volejte tísňovou linku 158,“ sdělil mluvčí.

Foto: Policie ČR

Krádež autobusu v Brně.

„Dopravní policisté prošetřují i to, zda řidič během jízdy neohrozil i další lidi. Všichni, kteří se tak jeho jízdou cítili býti ohroženi, či dokonce viděli dopravní nehodu, ať se neprodleně přihlásí také na 158,“ vyzval Vala.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám