Hlavní obsah

Na stejném místě polské dálnice během dvou týdnů prolétly svodidly dva autobusy

Právo, PM

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Ke dvěma tragickým nehodám zájezdových autobusů došlo v rozmezí dvou týdnů ve stejném úseku polské dálnice A4. Nedaleko Přemyšlu v Podkarpatském vojvodství na jihovýchodě země nejprve 6. března ukrajinský autobus prorazil svodidla a zemřelo pět lidí, 21. března pak na stejném místě havaroval další ukrajinský autobus a o život tentokrát přišel náhradní řidič.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K oběma haváriím u Přemyšlu poblíž hraničního přechodu Korczowa-Krakovec s Ukrajinou došlo v brzkých ranních hodinách, uvedla polská televize TVN24. V obou případech autobusy prorazily svodidla a skončily převrácené v příkopu.

V prvním autobusu cestovalo 57 ukrajinských cestujících a 34 z nich skončilo v nemocnici, v tom druhém jelo 10 lidí a 4 z nich museli záchranáři hospitalizovat, informovala mluvčí polské policie Anna Dlugoszova.

Příčinami nehod se vyšetřovatelé zabývají. V prvním případě podle policie řidič havarovaného autobusu usnul za volantem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám