Hlavní obsah

Mladý motorkář nepřežil nehodu na Červenohorském sedle v Jeseníkách

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragicky skončila v sobotu odpoledne nehoda 26letého motorkáře na Červenohorském sedle v Jeseníkách. Po nárazu do svodidel utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Právo o tom informovala policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Foto: Policie ČR

Provoz na silnici přes Červenohorské sedlo nehoda dočasně uzavřela

Článek

Předejít havárii se podle ní nepodařilo ani přesto, že dopravní policisté se právě v sobotu zaměřili na bezpečnost silničního provozu na silnici I/44 přes Červenohorské sedlo, zvýšili tu svůj dohled a také měřili dodržování povolené rychlosti jízdy.

„Šestadvacetiletý řidič na motocyklu značky Aprilia během jízdy ve směru na Kouty nad Desnou narazil z prozatím přesně nezjištěných příčin do svodidel. Zraněnému motorkáři se ani přes veškerou snahu policistů, kteří prováděli hlídkovou činnost právě nedaleko místa havárie, projíždějící zdravotnice, dalších přítomných osob ani přivolaných záchranářů již nepodařilo pomoci,“ uvedla mluvčí.

Kvůli šetření okolností tragické havárie byla silnice přes Červenohorské sedlo na více než hodinu zcela uzavřena, poté policisté řídili provoz kyvadlově. „K úplnému obnovení provozu došlo po 18. hodině,“ doplnila Vybíhalová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám