Hlavní obsah

Lupič přepadl benzinku a jako zbraň použil hada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuriózní přepadení čerpací stanice se tento měsíc odehrálo v Memphisu v americkém státě Tennessee. Pachatel nehrozil pistolí ani nožem, ale měl kolem krku omotaného 1,5 metru dlouhého hada, jehož hlavu držel namířenou na obsluhu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Šestadvacetiletý pachatel si vybral pumpu na bulváru Elvise Presleyho. Ještě předtím, než do prodejny vtrhnul s plazem, však podle listu The New York Post učinil dva jiné pokusy o získání peněz.

K prvnímu se odhodlal ve dvě hodiny v noci. Vstoupil dovnitř a předstíral nákup, načež přistoupil k pultu s pokladnou a požadoval vydání hotovosti. To obsluhující muž odmítl.

Lupič odešel, ale za 30 minut se vrátil, aby svůj požadavek zopakoval. Demonstrativně přitom sáhl do kapsy, aby to vypadalo, jakože v ní má zbraň.

Ani tentokrát neuspěl a odešel s nepořízenou. Když přišel potřetí, měl na krku hada. „Dej mi ty zatracené peníze!“ křičel na vyděšenou obsluhu.

Současně sahal do svého batohu, jako by opět naznačoval, že chce vytáhnout zbraň. Pokladní ale v sebeobraně vytáhl z prostoru pod pultem pistoli, což lupiče přimělo k útěku.

Na kauci neměl

Pachatel ale padl přímo do rukou policie, kterou obsluha zalarmovala po prvních dvou neúspěšných pokusech o loupež. Muž skončil ve vazbě, protože nemohl zaplatit kauci ve výši čtyř tisíc dolarů (94 800 Kč).

Další vyšetřování ukázalo, že had nebyl jedovatý, šlo o škrtiče. Živočich skončil v péči lupičovy rodiny, která se následující den za incident omluvila a nabídla, že uhradí veškeré případné škody, které její člen způsobil.

Na golfové hřiště v Kapském Městě se vplížila rozzuřená kobra

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám