Hlavní obsah

Mladík zhatil útok na školáka v pražském parku. Policie hledá pachatele i statečného svědka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Útok na nezletilého chlapce na stezce v parku vyšetřují kriminalisté v Praze. Pachatel ho napadl zezadu, nakonec se ale dal na útěk, kam ho zahnal mladík, co šel zrovna poblíž. Policisté pátrají po násilníkovi i po statečnému svědkovi.

Pátrání kvůli napadení nezletilého v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal již 15. ledna, kriminalisté se ale dosud nedostali pachateli na stopu a obrátili se nyní na veřejnost s prosbou o jeho ztotožnění.

„Dosud neznámý pachatel se mezi dvanáctou a třináctou hodinou pokusil napadnout na stezce spojující ulice Blažimská a Mírového hnutí v Praze 11 nezletilého chlapce vracejícího se z nedaleké základní školy domů,“ informovala v pátek o pátrání mluvčí policie Eva Kropáčová.

Samotné napadení se odehrálo za mostkem přes Košíkovský potok, zhruba 120 metrů od plaveckého bazénu. Pachatel na školáka udeřil zezadu.

Statečná prodavačka vyhnala pěstmi ozbrojené lupiče z obchodu v Brně

Krimi

„Naštěstí po stezce zrovna procházel mladík ve věku okolo patnácti až dvaceti let, který na neznámého muže začal křičet, ten chlapce pustil a z místa utekl směrem k bazénu Jedenáctka. Vystrašený hoch okamžitě běžel domů, kde celou událost popsal své mamince a společně věc oznámili policii,“ zmínila mluvčí.

Kromě pachatele hledá policie i zmíněného mladíka, který prokázal podle Kropáčové statečnost a kriminalisté hlavně potřebují znát jeho svědectví.

„Jeho výpověď je v současné chvíli pro kriminalisty velmi zásadní a může pomoci při dopadení hledaného muže. Policisté taktéž prosí další svědky, kteří byli přítomni napadení nebo se v danou dobu pohybovali na místě a viděli muže z místa odcházet, ať nás neprodleně kontaktují prostřednictvím linky 158,“ uvedla mluvčí.

Policisté se podle mluvčí domnívají, že by mladý hrdina mohl být z přilehlého sídliště Chodov.

Případ policie zatím prověřuje jako podezření z výtržnictví, ale nelze vyloučit, že ještě dojde k překvalifikování činu právě v souvislosti s případnými novými skutečnostmi.

Foto: Policie ČR

Pátrání kvůli napadení nezletilého v Praze

Statečná žena nedala zloději v Budějovicích šanci, od policie dostala medaili

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám