Hlavní obsah

Statečná žena nedala zloději v Budějovicích šanci, od policie dostala medaili

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Českobudějovická policie ocenila ženu, která začátkem srpna zabránila krádeži kabelky jiné návštěvnice bazénu. Incident zaznamenala bezpečnostní kamera, a zatímco se zloděje, pro policisty známou firmu, podařilo dopadnout, ženu policisté hledali jako svědkyni a hlavně jí chtěli poděkovat. Nakonec se přihlásili lidé, kteří ji poznali, i sama statečná žena.

Foto: Policie ČR

Policie v Českých Budějovicích ocenila statečnou ženu, která zabránila krádeži.

Článek

„Mnohdy právě díky tomu, že všímaví svědci nejsou lhostejní ke svému okolí, se policistům už podařilo objasnit řadu trestných činů. A přesně tak se zachovala i oceněná žena. A za to jí patří velké díky,” informovala o čtvrtečním předání medaile mluvčí policie Štěpánka Schwarzová.

Incident se stal již 8. srpna krátce před 11. hodinou, policie se o něm dozvěděla až později. Při vyšetřování pracovali kriminalisté se záznamem bezpečnostní kamery, ten ale nemohli zveřejnit, protože se muže podezřelého z krádeže podařilo dopadnout a obvinit, takže záznam je součástí vyšetřovacího spisu.

Postavila se zloději. Budějovická policie hledá statečnou ženu z bazénu

Krimi

Policie tehdy zveřejnila alespoň snímek ze záznamu, na kterém byla hledaná hrdinka. Žena si zloděje všimla na Sokolském ostrově v budově plaveckého bazénu, když sebral dámskou kabelku volně položenou na židli za zamřížovaným oknem.

„Žena se zachovala velmi statečně, když na pachatele zavolala, chytla jej za paži a chtěla po něm, aby kabelku vrátil. Muž se nejprve snažil tvrdit, že je kabelka jeho, nakonec se zalekl a dal se na útěk. Kabelku se však ženě podařilo získat. Následně pak vyhledala majitelku a odcizenou kabelku jí, včetně všech věcí a peněz, předala,” uvedla mluvčí.

Zloděj sebral z výlohy v centru Jindřichova Hradce šperky za půl milionu

Krimi

Po zveřejnění výzvy, že policie hledá ženu jako svědkyni v případu a chce jí rovněž poděkovat za příkladné jednání, se policii ozvalo několik lidí i samotná hrdinka.

Šéf jihočeské policie Luděk Procházka ženě podle mluvčí předal v budově ředitelství pamětní medaili a další dary jako poděkování.

Reklama

Související články

Zloději v metru okrádali nevidomé

Pražští policisté zadrželi 19dívku podezřelou z okradení nevidomé ženy v metru. Podle vyšetřovatelů zavedla hendikepovanou ženu na veřejné WC s tím, že jí chce...

Výběr článků

Načítám