Hlavní obsah

Mladík na Chomutovsku koupil nezletilému sedm lahví vodky. Večírek skončil otravou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až roční vězení hrozí 19letému mladíkovi oslovenému v obchodě na Chomutovsku chlapcem mladším osmnácti let shánějícím sedm lahví vodky, které by mu vzhledem k věku neprodali. Na následující dětské zahradní party si jeden z účastníků přivodil 2,9 promile a skončil v nemocnici.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Případ se začal odvíjet po mejdanu na zahradě u domu v jedné z obcí na Chomutovsku, kde několik mladistvých a nezletilých popíjelo alkohol.

„Jeden z nezletilých chlapců vypil tvrdého alkoholu tolik, že kvůli intoxikaci skončil v nemocnici. Bylo zjištěno, že v krvi měl 2,89 promile. Naštěstí u něho nedošlo k poškození zdraví a další den byl z nemocnice propuštěn,“ informovala ve čtvrtek o případu mluvčí policie Miroslava Glogovská.

Případem se začala zabývat policie, která zjišťovala především to, jak se alkohol k dětem dostal. Věk účastníků akce policie neuvedla.

„Zjistilo se, že se děti rozhodly koupit v supermarketu několik lahví vodky. Bylo jim však jasné, že jako neplnoletým jim to neprojde. Proto přímo v obchodě jeden z chlapců oslovil náhodného dospělého zákazníka s tím, že nemá občanku a potřebuje koupit alkohol na oslavu narozenin,“ popsala mluvčí.

Kdo ve větší míře nebo opakovaně prodá, podá nebo poskytne dítěti alkohol, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.
Trestní zákoník, § 204 Podání alkoholu dítěti

Mladík vyhověl, koupil sedm vodek a chlapci je předal. Kriminalisté po totožnosti osloveného pátrali a nakonec ho našli.

„Devatenáctiletému muži pak sdělili podezření ze spáchání trestného činu podání alkoholu dítěti,“ dodala Glogovská.

Zmíněný paragraf trestního zákoníku patří do části činů proti rodině a dětem, přičemž podle jeho znění za něj hrozí až roční vězení.

Malátné střídavě usínaly. Zdrogované školačky v Brně skončily v nemocnici, jedné bylo 12 let

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám