Hlavní obsah

Mladík ukradl v Ostravě poukázky do cukrárny, druhý den jimi platil. Odcizil i kolo a sekačku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Notnou dávku drzosti prokázal před pár dny dvacetiletý mladík, který nejprve ukradl poukázky v jedné z ostravských cukráren a pár hodin nato jimi v té samé provozovně platil.

Zloděj ukradl i jízdní kolo.Video: Policie ČR

 
Článek

Lupiče pomohla policistům odhalit prodavačka, která na muže přivolala strážce zákona.

„Volala, že v prodejně je mladý muž, který šel během rána opakovaně nakoupit pochutiny a platil jejich poukázkami,“ popsala policejní mluvčí Eva Michalíková s tím, že na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby žena policistům nesdělila, že v noci v cukrárně došlo právě ke krádeži poukázek v několikatisícové hodnotě.

„Mladý muž policistům po jejich příjezdu sdělil, že poukázky dostal,“ dodala.

Lhaní ale vydrželo zloději jen krátce, po převozu na služebnu se kriminalistům ke krádeži přiznal.

Foto: Policie ČR

Zloděj ukradl i jízdní kolo.

„Uvedl, že přelezl plot do areálu firmy s úmyslem odcizit měď. Jeho plány se však změnily ve chvíli, když viděl otevřené dveře do budovy. Využil zřejmě chvilky nepřítomnosti personálu a z regálu odcizil neurčité množství poukázek, kterými následující den v cukrárně platil,“ informovala Michalíková.

K překvapení policistů se však mladík přiznal i k dalším svým kouskům z května a června.

„Například měl odcizit robotickou sekačku z pozemku firmy, kterou si při útěku ukryl. Zřejmě nečekal, že ji strážníci městské policie při hlídkové činnosti najdou dřív, než se pro ni vrátí. Dále odcizil z půdy rodinného domu tři šavle, odznaky a další věci, které se daly zpeněžit,“ popsala s tím, že muž doznal i krádež kola v Polance nad Odrou.

Mladíka kriminalisté obvinili z krádeže a porušování domovní svobody, policisté mu prokázali šest skutků s celkovou škodou téměř 80 tisíc korun. Soud na muže uvalil vazbu, v případě odsouzení mu hrozí až pětiletý pobyt ve vězení.

Policie obvinila vědmu z Ostravy, která inkasovala 100 tisíc

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám