Hlavní obsah

Mladík skončil za kilo kyanidu ve vazbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VLAŠIM

Pětadvacetiletý muž z Kolína, u něhož policie našla kilogram nebezpečného kyanidu draselného, ve středu skončil ve vazbě. V úterý byl obviněn z výroby a držení psychotropních látek a jedů. Hrozí mu až pětileté vězení, řekla ve čtvrtek ČTK policejní mluvčí Petra Čimová.

Foto: archiv Ol kraje

Z financí Programu obnovy venkova bylo postaveno i dětské hřiště v Majetíně

Článek

Na to, že má mladík v bytě neznámou látku, upozornili policii občané. Expertiza prokázala, že se jedná o nebezpečný kyanid draselný v krystalické formě, který se v Evropě nevyrábí.

Policie dosud neví, kde mladík jed získal. Podle odborníků by ale zabavené množství mohlo otrávit několik tisíc lidí. Použitím jedu ale mladík podle mluvčí nevyhrožoval.

Podle neoficiálních informací byl zadržený muž údajně minulý týden propuštěn z psychiatrické léčebny. Prý byl závislý na drogách a v minulosti byl stíhán za krádeže. Policie to odmítla komentovat.

Případ kyanidového vyděrače

V krátké době je to ve středních Čechách už druhý případ, v němž hrál roli kyanid. V pátek policie zadržela v Pyšelích na Benešovsku třicetiletého muže. Údajně hrozil, že otráví kyanidem jídlo ve zdravotnických zařízeních, pokud nedostane 300 miliónů korun. Byl obviněn z vydírání a hrozí mu až 12 let vězení. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám