Hlavní obsah

Lupič v centru Brna přepadl invalidu a těžce ho zranil

Vybrat si za oběť tělesně postiženého muže se nijak neštítil zatím neznámý lupič, který na něj zaútočil v centru Brna na ulici Cejl minulou středu. Na rušné ulici v části města přezdívané „brněnský Bronx“ nejprve útočník počkal, až invalida zajde do domu, kam za ním vklouzl a zezadu jej napadl. Útočníkovi, jehož čin zachytila kamera, nyní hrozí až deset let vězení.

Policisté vyšetřují zákeřný útok na invaliduVideo: Policie ČR

 
Článek

„Invalidu si vyhlédl na rušné ulici přesně ve chvíli, kdy se poškozený pokoušel vstoupit do domu. Předtím ho ale ještě nenápadně sledoval, a dokonce drze nahlížel do odložené nákupní tašky. Brutální útok následoval vzápětí, jakmile se napadený nacházel v průchodu,“ popsal policejní mluvčí Petr Vala.

„Za dveřmi do muže surovec zákeřně zezadu silně strčil a poškozený tvrdě upadl na zem. Následovala krátká potyčka, po které útočník získal mužovu peněženku a z místa bleskově utekl. Jenomže krádeží to neskončilo, vážně zraněného muže museli totiž záchranáři urgentně převézt do Vojenské nemocnice,“ upozornil Vala.

Lupiče zajímaly jen bankovky. Policie ukázala přepadení banky v Mladé Boleslavi

Krimi

Hledaný lupič je podle policie tmavší pleti a štíhlé postavy. Oblečený byl do šedé bundy s kapucí s černými lemy na rukávech a v pase. Dále měl na sobě kapsáčové kalhoty a černé lesklé kotníkové boty. Detektivové pátrají i po klíčovém svědkovi (na záznamu v zeleném oválu), který se chvilku před napadením pohyboval v okolí místa činu.

Foto: Policie ČR

Policisté vyšetřují zákeřný útok na invalidu.

„Pokud někoho na kamerovém záznamu poznáváte, okamžitě volejte tísňovou linku 158,“ poprosil Vala.

Reklama

Výběr článků

Načítám