Hlavní obsah

Mladík s covidem utekl z izolace v Jihlavě, po krádeži brutálně napadl ostrahu obchodu

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Až desetileté vězení hrozí 22letému cizinci pozitivnímu na covid-19, kterého zadržela policie v Jihlavě, když po krádeži v obchodě brutálně napadl ostrahu. Mladík nedodržel po pozitivním testu nařízenou izolaci a navíc na to, že je nakažený, do poslední chvíle nikoho ze zasahujících při jeho pátečním incidentu neupozornil. Soud poslal v pondělí muže do vazby.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O případu v pondělí informovala mluvčí policie Dana Čírtková, kriminalisté podle ní v sobotu obvinili cizince, jehož národnost policie neupřesnila, z pokusu o těžké ublížení na zdraví a šíření nakažlivé lidské nemoci.

„V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Okresní soud v Jihlavě v pondělí uvalil na muže vazbu,” sdělila mluvčí.

Policie mladíka zadržela v pátek večer poté, co z obchodního centra na ulici Romana Havelky odcizil tři piva, což ale zaznamenali pracovníci ostrahy a podezřelého vyzvali ke kontrole nákupu.

Časovaná bomba? Cizinci přijíždějí pracovat do ČR s podvodnými testy na covid

Domácí

Cizinec byl zprvu klidný, následoval ale zákeřný útok. „Pracovníka agentury zničehonic chytil pod krkem a udeřil do tváře. Agresivitu stupňoval a vzal do ruky láhev piva, kterou udeřil muže z ostrahy do temene hlavy a do zad. Láhev s pivem se poté rozbila,” popsala Čírtková s tím, že muže se podařilo zpacifikovat, až když přiběhl strážnému na pomoc jeho kolega.

Pracovník ostrahy utrpěl podle policie vážné zranění, které si vyžádalo lékařskou péči. Podezřelého cizince policisté zadrželi, a protože byl opilý, převezli ho na záchytku.

Do té doby neměl nikdo ze zasahujících tušení, že muž je nakažený koronavirem.

Muž nakažený covidem utekl z izolace oknem

Krimi

„Dalším šetřením, zejména u jeho zaměstnavatele, policisté zjistili, že měl 26. března pozitivní test na covid-19 a následně nařízenou izolaci. On se ale pohyboval po Jihlavě. Prokazatelně tedy věděl, že má vysoce nakažlivou nemoc, přesto svým jednáním ohrožoval další lidi, včetně zasahujících policistů,” zmínila mluvčí.

Mám covid, řekl muž řemeslníkům. Museli do karantény

Domácí

Cizinec podle mluvčí nikoho z policistů, kteří ho vezli na záchytku, ani tamější personál, ani následně policisty provádějící jeho zadržení na virus neupozornil.

Jeho chování mělo dohru v rámci pandemických opatření u policejního sboru v Jihlavě, kdy všem osmi policistům, kteří s ním byli v kontaktu, byla nařízena karanténa, a nemohou tedy do služby.

Zbývající přesuny s obviněným už další policisté absolvovali ve speciálním ochranném oblečení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám