Hlavní obsah

Mladík postřelený policií na Kladensku byl nepříčetný. Případ odložen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

Policie odložila vyšetřování případu agresivního muže, kterého loni v prosinci při zásahu na Kladensku postřelila. Dvaadvacetiletý muž byl v době činu nepříčetný, řekla na dotaz Novinek mluvčí policie Michaela Richterová. O jeho dalším osudu rozhodne soud.

BEZ KOMENTÁŘE: Muže po rvačce na Kladensku postřelila policieVideo: Novinky

 
Článek

„Policisté případ odložili, protože muž byl podle znaleckého zkoumání nepříčetný a měl snížené ovládací a rozpoznávací schopnosti v důsledku duševního onemocnění a užívání drog,“ řekla Novinkám Richterová s tím, že k trestnímu stíhání ani nedošlo.

Agresivního mladíka z Kladenska zasáhly dvě policejní střely. Taser na něj nezabral

Krimi

Policisté podali žádost o ústavní léčení muže, kterou státní zástupce podpořil. Soud však ještě nezasedal, a tudíž definitivní rozhodnutí ještě nepadlo.

Muž byl podle Richterové po zásahu se zraněním v nemocnici, odkud jej pak převezli do psychiatrické léčebny. Za násilí proti úřední osobě mu hrozilo až šest let vězení.

Incident se odehrál v polovině prosince v obci Doksy. Na tísňovou linku dostala policie oznámení o incidentu mezi dvěma příbuznými. Na místo okamžitě vyrazily hlídky, které po příjezdu vyzvaly oba muže, aby zanechali vzájemného napadání.

Jedním z mrtvých ve škole na Kladensku je známý lékař Leoš Středa

Krimi

Zatímco jeden je poslechl, 22letý mladík na svého soka stále útočil. Policisté proto použili taser, který se však minul účinkem. Násilník pak na policisty vytáhl 30centimetrový nůž a rozeběhl se na ně. Dva policisté na něj současně vystřelili ze svých služebních zbraní, přičemž muže zasáhli do levé nohy a do boku.

Inspekce, která se dostavila na místo střelby, vyhodnotila použití zbraně jako oprávněné.

Reklama

Výběr článků

Načítám