Hlavní obsah

Jedním z mrtvých ve škole na Kladensku je známý lékař Leoš Středa

Kladno
Aktualizováno

Při čtvrteční střelbě ve škole v Neprobylicích na Kladensku zemřel známý lékař Leoš Středa (58). V pátek to uvedl Kladenský deník. Dalším mrtvým byl údajně jeho známý.

Ve škole v Neprobylicích našli dva mrtvéVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Zdroj Deníku uvedl, že lékaře našly v bytě ležet jeho filipínské přítelkyně, které následně zavolaly policii a záchranáře. Vedle něj ležel další mrtvý muž.

Středočeská policie v pátek uvedla, že nález dvou mrtvých mužů ve věku 58 a 75 let ve škole na Kladensku vyšetřuje jako vraždu a sebevraždu.

Foto: Wikipedia

Leoš Středa

„Danou událost prověřují kriminalisté jako vraždu a následnou sebevraždu, kdy střelcem měl být starší z mužů. I nadále kriminalisté zjišťují okolnosti, za kterých k činu došlo a jeho důvody,“ informovala mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Dva mrtví v budově školy na Kladensku: Policie případ vyšetřuje jako vraždu a sebevraždu

Krimi

Policie sdělila, že o nálezu dvou mrtvých mužů v bytě v budově Střední školy Euroinstitutu v Neprobylicích ji informoval příbuzný.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

V budově školy v Neprobylicích na Kladensku byli nalezeni dva mrtví muži.

Na místě byla nalezena také krátká střelná zbraň. Policie nařídila znalecké zkoumání zbraně a pitvu mrtvých mužů.

Leoš Středa byl český lékař, dietolog a univerzitní pedagog. Byl autorem mnoha knih, propagoval zdravou výživu a dietologii.

Vystupoval v televizi, rozhlase či tisku. Pracoval na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze jako vědecký pracovník. Po revoluci založil mezinárodní síť Institutu lékařské regenerace a kosmetiky.

Podle lékařových webových stránek byl Středa v Euroinstitutu speciálním pedagogem.

V roce 2017 získal výuční list pro obor úklid a výpomoc a složil státní kvalifikační zkoušky na zedníka, aby „poznal obory, ve kterých se vzdělávají mentálně postižení žáci“.

Reklama

Výběr článků

Načítám