Hlavní obsah

Mladík na Chrudimsku se vyřádil na šesti autech, nadýchal 3,8 promile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skuteč

Majitelé šesti aut, zaparkovaných v pátek v noci v Družstevní ulici ve Skutči na Chrudimsku, sčítají škody. O půl jedné v noci na místě řádil opilý devatenáctiletý mladík. Přivolaní policisté zjistili, že u vozů nejen rozbíjel okna dveří, ale poškrábal nebo promáčkl i části karoserie. Po zadržení nadýchal 3,75 promile alkoholu v dechu.

Foto: Policie ČR

Jedno z aut poničených po řádění vandala ve Skutči

Článek

Na jeho řádění upozornil policii svědek, který půl hodiny po půlnoci zavolal na tísňovou linku.

„Z některých vozidel měla zmizet i finanční hotovost nebo autorádio,“ pokračovala ve výčtu škod policejní mluvčí Andrea Muzikantová s tím, že po příjezdu na místo činu policisté nalezli muže, který pro ně nebyl nikým neznámým. V minulosti byl již za trestnou činnost odsouzen.

Foto: Policie ČR

Jedno z aut poničených po řádění vandala ve Skutči

„K poškození vozidel se přiznal. Podezřelého jsme na místě zadrželi a následně ho eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici a do policejní cely. Škoda na poškozených vozidlech byla předběžně odhadnuta na téměř sto sedmdesát tisíc korun,“ dodala Muzikantová.

Policisté případ šetří jako trestný čin krádež a poškození cizí věci. V případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

Vandalové v Brně chtěli posprejovat i řidiče tramvaje. Policie zveřejnila video z jejich kreací

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám